Кулінарія

Як приготувати ідеальний гарнір із рису

Багато хто відмовляється від приготування рису як гарніру з однієї простої причини: його дуже складно приготувати ідеально. Будь-якому кухареві хочеться, щоб гарнір виглядав так, ніби зійшов з обкладинки кулінарної книги. Для того, щоб досягти потрібного ефекту, намагайтеся дотримуватися трьох основних правил.

Спірна роль води

Деякі кулінари навідріз відмовляються промивати рис перед приготуванням, вважаючи, що це марна справа. Якщо йдеться про стандартні сорти рису, то це правильне твердження. Адже крупа проходить основні етапи підготовки.

Однак попереднє замочування допомагає позбутися надлишків крохмалю. Тому кожна господиня має зробити свої висновки з цього питання.

Пропорції

Іноді стандартного співвідношення (дві частини води на одну рису) буває недостатньо для того, щоб крупа вийшла розсипчастою. Більше того, рис може бути навіть не зовсім готовим.

Тому орієнтиром має бути сорт рису. У середньому на порцію крупи варто брати близько 2,5 склянок води.

У якій воді досвідчені кулінари вважають за краще варити рис

Далеко не кожен знає правильну відповідь на це просте запитання. Якщо ви звикли готувати крупу у холодній воді, то результат не завжди вийде вражаючим.

Краще дочекатися моменту, поки рідина почне відчутно кипіти. Після цього можна додати і сам рис.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як найкраще носити міні в холодну погоду: обирайте в’язані варіанти

Зазвичай в осінньо-зимовий сезон сукні не стоять на першому місці у списку речей, які ми…

17 години тому

Цей принт замінить леопардовий восени та взимку 2024/2025

Анімалістичні принти давно захопили модний світ. Якщо минулого сезону всі буквально божеволіли по леопардовому орнаменту,…

2 дні тому

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені…

3 дні тому

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати…

3 дні тому

5 найкращих поєднань взуття, яке підходить до пальта цієї осені

Пальто – наш незамінний осінній супутник. Щоправда, образи з ним не завжди виглядають так само,…

3 дні тому

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу,…

3 дні тому