Що приготувати з кабачків: несолодкі кекси

0
Що приготувати з кабачків: несолодкі кекси Сезон кабачків влітку — чудовий час для кулінарних експериментів. З кабачків готують ікру, млинці, додають у соте, у перші страви, а ще можна спекти кекси. Традиційно кекси роблять солодкими, шоколадними, з ягідними начинками, але овочева випічка не менш смачна — ділимося з вами рецептом. Для приготування кабачкових кексів потрібно взяти: середні кабачки — 2 шт. яйця — 3 шт борошно — 3 ст.л. сіль — на смак кріп — маленький пучок сметана — 1 ст.л. розпушувач — 1 ч.л. Як приготувати кекси з кабачків? 1. Молоді кабачки помийте і натріть на середню тертку. Сік не потрібно зливати, щоб кекси не були сухими. 2. Додайте яйця, сіль, борошно та розпушувач — ретельно перемішайте виделкою. 3. Свіжий кріп наріжте дрібно і також відправте до кабачків. 4. Рекомендуємо взяти силіконові форми для кексів, а якщо нема, то металеві, але змастіть попередньо олією чи вершковим маслом. 5. Наповніть формочки тістом у пропорції 2/3, щоб було місце для підняття
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сезон кабачків влітку — чудовий час для кулінарних експериментів. З кабачків готують ікру, млинці, додають у соте, у перші страви, а ще можна спекти кекси.

Традиційно кекси роблять солодкими, шоколадними, з ягідними начинками, але овочева випічка не менш смачна — ділимося з вами рецептом.

Подробиці

Для приготування кабачкових кексів потрібно взяти:
середні кабачки — 2 шт.
яйця — 3 шт
борошно — 3 ст.л.
сіль — на смак
кріп — маленький пучок
сметана — 1 ст.л.
розпушувач — 1 ч.л.

Як приготувати кекси з кабачків?
1. Молоді кабачки помийте і натріть на середню тертку. Сік не потрібно зливати, щоб кекси не були сухими.
2. Додайте яйця, сіль, борошно та розпушувач — ретельно перемішайте виделкою.
3. Свіжий кріп наріжте дрібно і також відправте до кабачків.
4. Рекомендуємо взяти силіконові форми для кексів, а якщо нема, то металеві, але змастіть попередньо олією чи вершковим маслом.
5. Наповніть формочки тістом у пропорції 2/3, щоб було місце для підняття “кабачкових шапочок”.
6. Відправте кекси у розігріту духовку до 170 градусів на 30 хвилин.
7. Готові кекси смакують і теплими, і холодними зі сметаною.

Смачних вам кексів із кабачків!

попередня стаття2 “секрети” приготування ідеальної риби
наступна статтяЩо додати в деруни, щоб засмажили їх до “золотистої скоринки”
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я