Як впоратися з пітливістю та роздратуванням в області пахв

0
Простий спосіб впоратися з пітливістю та роздратуванням в області пахв
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пахви – одна з найбільш багатостраждальних зон людського тіла: найчастіше ми приділяємо їй мінімум уваги, обмежуючись дезодорантом і заспокійливим кремом. Детокс пахв – новий популярний б’юті-тренд, який допоможе компенсувати нестачу догляду.

Детоксикація пахвових западин – багато в чому необхідна процедура. Справа в тому, що виділення поту, регулярне гоління, використання дезодорантів, миючих засобів та інші б’юті-маніпуляції призводять до погіршення стану пахв. Зовні вони набувають не зовсім естетичного вигляду, до того ж у цій зоні починають накопичуватися токсини. Як позбутися їх і нормалізувати стан пахв – корисними порадами ділиться лікар-дерматолог та косметолог Аліна Висоцька.

Звідки беруться токсини?

Цікаво, що вивести токсини із зони пахв заважають інгредієнти тих же дезодорантів та антиперсперантів. У складі цих засобів, призначених для контролю за потовиділенням, міститься величезна кількість хімічних речовин, які впливають не тільки на діяльність потових залоз, а й на весь організм загалом. Насамперед це алюміній (Aluminum) та його солі, які, на думку деяких фахівців, можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.

Серед не найздоровіших компонентів також можна виділити консерванти (парабени), що підвищують ризик розвитку раку молочних залоз, пропіленгліколь (Propylene glycol), відповідальний за проблеми з імунітетом і схильність до алергії, а також формальдегід (Formaldehyde), який є канцерогеном. Триклозан, який найчастіше використовується як антибактеріальний агент, може одночасно впливати на імунний статус і ендокринну систему людини, викликаючи порушення в роботі останньої.

Як працює детокс пахв?

Одними з найчастіших проблем для більшості жінок, що виникають після гоління пахв та регулярного використання дезодоранту, є прояви подразнень у цій області та запалення лімфатичних вузлів. Якщо ігнорувати їх, є ризик зіткнутися із серйозними гормональними порушеннями.

Детоксикація пахв допомагає впоратися з почуттям подразнення, ретельно очистити шкіру від залишків хімічних сполук, зробити шкіру в цій зоні м’якшою і гладкішою, а також знизити пітливість і позбавити неприємного запаху поту.

Для того, щоб провести детокс пахв, достатньо приготувати просту маску із звичайної косметичної глини (білої або блакитної), розбавивши її водою в пропорції 1 ст.л. глини на 1-2 ч. л. води. Також у розчин можна додати чайну ложку якісного яблучного оцту. Змішайте всі інгредієнти у скляному посуді (якщо ви використовуєте оцет, краще відмовитися від металевих ємностей через окислення).

Нанесіть маску з глини на ділянку пахв і залиште на 5 хвилин. Для першої процедури цього часу буде достатньо. Область пахв відноситься до чутливих зон, тому можлива реакція шкіри – почервоніння. Якщо процедура не викликає подразнення, можна буде щоразу збільшувати проміжок часу (максимум — 20 хвилин). Змивати маску краще теплою водою. Процедуру детоксу проводять курсами по 2-3 дні щомісяця.

Якщо під час першої процедури ви відчули дискомфорт, печіння та інші неприємні відчуття, то детокс краще відразу перервати і змити маску водою.

Детоксикація пахв дійсно допомагає позбутися неприємного запаху та підвищеної пітливості, але замінити використання дезодоранту вона навряд чи зможе. Переходьте на більш натуральні за своїм складом засоби, відмовтеся від антиперспірантів, які містять речовини, які завдають шкоди здоров’ю.

Чи є альтернатива?

Ще один спосіб впоратися з пітливістю це ін’єкції ботулотоксину. Ботокс застосовують при надмірній пітливості в області пахвових западин, ступнів і долонь. Ботулотоксин допомагає нейтралізувати ацетилхолін, що дозволяє регулювати діяльність потових залоз протягом 6-10 місяців. Ефект від процедури починає відчуватися не відразу – на 2-14-й день після проведення ін’єкцій і має наростаючий ефект.

Для того, щоб заблокувати потовиділення в області пахв, фахівцю необхідно зробити в середньому 15-20 уколів. Після процедури може спостерігатися набряклість, свербіж та печіння, алергічні реакції, тому її застосування вимагає попередньої консультації у дерматолога.

попередня статтяЯк за 30 хвилин приготувати смачний сирний кекс
наступна стаття30 хвилин на кухні і кекси з кабачків із ковбасою готові
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я