Як “змусити” орхідею “викинути” нові квітконоси і пишно зацвісти

0
Як змусити орхідею викинути нові квітконоси і пишно зацвісти Орхідеї активно радують своїм цвітінням двічі на рік. Зацвітають вони через зміну температурного режиму, це стимулює появу нових квітконосів і пробуджує бруньки на старих гілках. Але багатьом хотілося б, щоб рослина тішила око якомога довше та частіше. Це можливо, якщо знати деякі хитрощі. Річ у тому, що змусити орхідею викинути нове суцвіття можна. Але для цього треба влаштувати цій тендітній і красивій квітці стресові умови. Потрібно організувати перепад температури вдень та вночі на 10-15 градусів. Як змусити орхідеї цвісти Наприклад, можна на ніч відчинити вікно, доки немає негативної температури вночі, але при цьому орхідеї не треба виставляти на підвіконня, щоб не піддавати рослину протягам. Також можна виставити вазон на балкон на два тижні у вересні, коли спека вже спала, але морози ще не прийшли. Якщо вдень погода буде вищою, ніж 25 градусів тепла, а вночі температура не підніметься вище за 15, то це хороші умови, щоб змусити квітку знову цвісти. При цьому при таких перепадах не варто поливати рослину, інакше це спровокує гниття коренів. Ближче до жовтня домашню квітку можна повернути до кімнати. Полив після висихання субстрату та підживлення необхідні орхідеї кожні 2 тижні, а ще потрібно використовувати спеціальні лампи, які будуть давати гарне освітлення квітці. Треба враховувати, що така процедура з перепадом температур не підходить для орхідей, які були принесені нещодавно з магазину і пересаджені в новий вазон. Загартовуйте ваші орхідеї і нехай радують вас суцвіттям часто!
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Орхідеї активно радують своїм цвітінням двічі на рік. Зацвітають вони через зміну температурного режиму, це стимулює появу нових квітконосів і пробуджує бруньки на старих гілках. Але багатьом хотілося б, щоб рослина тішила око якомога довше та частіше. Це можливо, якщо знати деякі хитрощі.

Подробиці

Річ у тому, що змусити орхідею викинути нове суцвіття можна. Але для цього треба влаштувати цій тендітній і красивій квітці стресові умови. Потрібно організувати перепад температури вдень та вночі на 10-15 градусів.

Як змусити орхідеї цвісти
Наприклад, можна на ніч відчинити вікно, доки немає негативної температури вночі, але при цьому орхідеї не треба виставляти на підвіконня, щоб не піддавати рослину протягам.

Також можна виставити вазон на балкон на два тижні у вересні, коли спека вже спала, але морози ще не прийшли.

Якщо вдень погода буде вищою, ніж 25 градусів тепла, а вночі температура не підніметься вище за 15, то це хороші умови, щоб змусити квітку знову цвісти. При цьому при таких перепадах не варто поливати рослину, інакше це спровокує гниття коренів. Ближче до жовтня домашню квітку можна повернути до кімнати.

Полив після висихання субстрату та підживлення необхідні орхідеї кожні 2 тижні, а ще потрібно використовувати спеціальні лампи, які будуть давати гарне освітлення квітці.

Треба враховувати, що така процедура з перепадом температур не підходить для орхідей, які були принесені нещодавно з магазину і пересаджені в новий вазон.

Загартовуйте ваші орхідеї і нехай радують вас суцвіттям часто!

попередня стаття“Секрет” смачного соусу для домашнього бургера
наступна статтяЯк приготувати пиріг із сирною начинкою та яблучним прошарком
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я