Як зварити рис розсипчастим та смачним: 4 правила та 4 помилки

0
Як зварити рис розсипчастим та смачним: 4 правила та 4 помилки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Буває, що навіть у досвідчених господинь ніяк не виходить приготувати рисову кашу росипчастою та смачною. Така неапетитна страва виходить, якщо під час приготування були допущені помилки. Чому так виходить і які помилки допускаються в процессі приготування рису, розповімо далі:

Рис любить правильний посуд

Бажано, щоб стінки та дно каструлі були товстими, щоб зерна добре прогрівалися. Якщо немає товстостінного посуду, то підійде для приготування будь-яка, але не тонка алюмінієва або сталева каструлька. Вона при цьому не має бути надто високою, інакше крупа не встигне пропаритися.

Рис попередньо треба промити

Якщо цю процедуру проігнорувати, то вийде клейка маса з грудками. Промивають зерна доки вода не стане прозорою. Якщо йдеться про круглий рис, то вперше його можна промити теплою водою.

Різні види рису варяться різними способами

Наприклад, круглі зерна вимагають більше води. На 1 кг крупи доведеться витратити 1 л 200 мл води. Пропорція для пропареного повинна становити 1 до 2, а для довгозернистого – 1:1.5 або 1:2.

Не можна мішати рис у процесі приготування

Готується каша на помірному вогні, ближче до мінімального. Після закипання можна перемішати лише один раз.

Процес приготування складає близько 15-20 хвилин. Коричневий рис вариться близько півгодини.

Після приготування будь-який різновид рису залишають на 10-15 хвилин під кришкою. В цей час він ще “доходить”, упарюється.

попередня стаття4 способи спалювати більше калорій у спеку, без особливих зусиль
наступна статтяНутріціологи назвали 5 причин частіше їсти вишню
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я