Нутріціологи назвали 5 причин частіше їсти вишню

0
Нутріціологи назвали 5 причин частіше їсти вишню
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сезон вишні у самому розпалі. Ця літня ягода не лише смачна, а й дуже корисна. При регулярному вживанні вишні вдасться зміцнити здоров’я серця, уповільнити старіння та покращити якість сну. Вишню, як і будь-який продукт, краще їсти в сезон, щоб отримати від неї максимум користі. Розповідаємо, чому варто зїсти порцію ягід прямо зараз.

Великий вміст вітаміну С

Важко переоцінити важливість аскорбінової кислоти для організму. Вітамін стимулює вироблення імуноглобуліну, допомагаючи організму боротися з вірусами та хвороботворними бактеріями. Крім того, вітамін С – найсильніший природний антиоксидант. Він бореться з вільними радикалами, зменшуючи запалення, захищає шкіру від згубного впливу ультрафіолету та уповільнює старіння. В одній чашці вишні міститься майже 30% добової норми споживання аскорбінової кислоти.

Допомагає відновитись після фізичних навантажень

Вишня – ідеальний продукт, щоб з’їсти його після тренування чи інших фізичних навантажень. Багатий антиоксидантний склад вишні дозволяє їй ефективно перешкоджати запаленню, прискорювати процес відновлення після високих навантажень та знімати біль у м’язах. Найефективніше для цих цілей підходять терпкі та кислі сорти вишні, які практично не містять цукру.

Містить багато клітковини

Клітковина – це складний вуглевод, який міститься у клітинних стінках усіх рослин. На інші вуглеводи (яких ми звикли уникати) клітковина схожа лише хімічною будовою. Звільняючи кишечник від залишків їжі та токсичних речовин, клітковина очищає весь організм. Якщо вживати її в недостатній кількості, залишкові харчові маси будуть блукати по кишечнику, осідати на його стінках і, всмоктуючись в кровотік, отруювати інші органи та системи.

Зміцнює серце

Вишня містить рослинні речовини антоціани: вони не лише надають їй яскраво червоного кольору, але й позитивно впливають на здоров’я серця. Вони знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, очищають судини та перешкоджають їх кальцифікації.

Допомагає міцніше спати

За даними Національного фонду сну, вишня є природним джерелом гормону сну мелатоніну. Він відповідає за якість та глибину сну, а також за правильну роботу циркадних ритмів організму. Усього 25 ягід вишні на день можуть допомогти міцніше спати і легше прокидатися лише за три дні. Звичайно, за умови, що ви дотримуватиметеся ще кількох правил гігієни сну.

попередня статтяЯк зварити рис розсипчастим та смачним: 4 правила та 4 помилки
наступна статтяЯк швидко приготувати “соковиті” котлети “по-єврейськи”
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я