Як приготувати варення з полуниці без заморожування, кип’ятіння і стерилізації

0
Полуниця на зиму - варення «Живе», без заморожування, кип'ятіння і стерилізації
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сьогодні можна використовувати безліч варіантів заготівлі полуниці на зиму і кожен вибирає для себе той, який більше подобається. Пропоную вам простий рецепт, за допомогою якого ви отримаєте ароматну і свіжу, легку у приготуванні полуницю.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • полуниця, 2 кг;
  • цукор, 2 кг.

Процес приготування

Ягоди добре вимити і викласти на сито так, щоб воно повністю встелити дно. Брати можна будь-які ягоди: дрібні, середнього розміру, великі.

Прибираєм хвостики. Викладіть ягоди в ємність, посипавши цукром. Зверху також засипте цукром і відкладіть ще 200 г цукру на майбутнє. Накрийте кришкою і залиште на 4 – 5 годин. Час від часу помішуючи. Банки вимийте і простерилізуйте разом з кришками.

Розкладіть варення в банки зверху насипте цукор. Виходить близько 2 столових ложок цукру на банку, якщо виходить додіти більше, всипте стільки, щоб цукровий шар був досить щільним.

Прикрутіть кришки на банку і перенесіть варення в підвал.

Така свіжа і ароматна заготовка буде зберігатися до наступного сезону. Таке варення ідеально підійде, як начинка для тортів і рулетів. З його допомогою можна приготувати смачний компот, просто подавати з млинцями, оладками, з морозивом та іншими солодкими стравами. Ідеально поєднується з пісочним пирогом.

попередня статтяЯк правильно додавати цибулю і моркву, щоб не зіпсувати смак першої страви
наступна статтяЯк за допомогою цукру збільшити врожай солодкого перцю
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я