Як правильно додавати цибулю і моркву, щоб не зіпсувати смак першої страви

0
Що спочатку кладеться в зажарку: цибуля чи морква
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що може бути простіше, ніж приготувати засмажку для розсолу, борщу або другої страви. Навіть така проста страва вимагає кулінарної майстерності і знань деяких хитрощів. Як правильно додавати овочі, щоб не зіпсувати смак основної страви

Подробиці

По-перше, потрібно дотримуватися пропорцій: для смаження візьміть 1 морквину, 1 цибулину і 3 столові ложки рослинного масла. Моркви додайте трохи більше, ніж цибулі.

Спочатку на середньому вогні обсмажуємо цибулю протягом 3 хвилин, потім моркву.

Якщо спершу обсмажити моркву, вийняти її, а потім викласти і обсмажити цибулю, то солодкий морквяний сік не дасть цибулі обсмажитися до золотистого кольору і переб’є солодким ароматом цибулю.

Досвідчені кулінари радять підготовлену цибулю пом’яти руками і різко кинути на добре розігріту сковорідку. Тоді цибулю обсмажують до карамельно-коричневого кольору.

Отже, правильно буде спочатку обсмажити кільця цибулі, постійно помішуючи для рівномірного обсмажування, а потім додати терту моркву на крупній тертці. Разом овочі обсмажують ще 5 хвилин, потім перекладають на тарілку з основною стравою.

При бажанні можна додати гриби, часник, помідори і перець, селеру, пастернак, інші трави і спеції. Залежить від основної страви.

Якщо засмажка готується до супу, то замість рослинного масла можна використовувати шматочок копченого сала або топленого масла.

попередня статтяЯк приготувати м’які шніцелі, які будуть смачніші за котлети
наступна статтяЯк приготувати варення з полуниці без заморожування, кип’ятіння і стерилізації
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я