Як приготувати макарони, щоб вони були “безпечнішими” для фігури

0
Як приготувати макарони, щоб вони були
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нерідко господині варять макарони до тих пір, поки страва повністю не втратить твердість. Однак кулінари-професіонали запевняють: макаронні вироби потрібно трохи недоварювати.

У цьому випадку продукт збереже багато своїх корисних властивостей і виявиться безпечнішим для фігури. Вся справа в глікемічному індексі, який бажано зберігати якомога нижчим.

Стан «аль денте»

Відомо, що паста – італійська страва. А кухарі з Апеннінського півострова зазвичай готують макарони так, щоб зовні страва дійшла до повної готовності, а от усередині залишилася трохи твердою і сирою.

Такий стан макаронних виробів має назву Al dente, що в перекладі з італійської означає «на зубок».

Даний спосіб приготування вважається правильним і здоровим. Справа в тому, що трохи недоварені макарони мають набагато нижчий глікемічний індекс, ніж м’яка страва.

За рахунок раннього вилучення борошняних продуктів із гарячої води немає такого непотрібного процесу, як перехід крохмалю в швидкі вуглеводи. З іншого боку, структура білка залишається правильною.

Таким чином, готову страву можна називати дієтичною: навіть її регулярне вживання навряд чи призведе до появи зайвої ваги. Людина, яка з’їсть макарони «аль денте», відчує ситість вчасно і навряд чи переїсть.

попередня статтяЯк зробити коліна красивими
наступна статтяЯких помилок у “бьюті-догляді” ми припускаємося з настанням спеки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я