Чого не вистачає організму, якщо хочеться солоного

0
Чого не вистачає організму, якщо хочеться солоного
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми щодня вживаємо сіль як добавку до основних страв. Вона покращує смак продуктів, а натрій та калій, які входять до її складу, регулюють водний баланс в організмі людини.

Є основні причини, чому організм потребує солоних продуктів — з ними може зіткнутися навіть здорова людина.

В організмі не вистачає води (зневоднення). Для нормального самопочуття людині необхідно вживати певну кількість рідини. Якщо цей рівень знижується, то з’являється потяг до солоних продуктів – хочеться маринованих огірків, грибів, солоної риби. Разом із цим відчувається спрага.

СКІЛЬКИ ВОДИ ПОТРІБНО ПИТИ У ДЕНЬ?
У середньому людині щодня потрібно випивати щонайменше 2 літрів води. Але важливо знати, що особливу роль відіграє статеве приладдя. Для жінок середня норма становить 2,3 літри. Чоловікам необхідно пити більшу кількість рідини – не менше 3 літрів.

До речі, симптомами зневоднення також є: холодна шкіра, запаморочення, головний біль, постійна спрага, різкі перепади настрою.

Нестача мінералів. Разом із рідиною в організм потрапляють необхідні мінерали, серед яких – натрій. Він відповідає за апетит, передачу нервових імпульсів, транспортування вуглекислого газу, контроль рівня кислотності, нормалізацію водно-сольового балансу.

Якщо в організмі не вистачає натрію, то людину може почати мучити головний біль, нудота, блювання, втома, нестача сил.

В організмі людини міститься 0,15% натрію. При вазі 70 кг – приблизно 100 г.

Напруга організму. За допомогою надниркових залоз звільняється гормон кортизол, який відповідає за регуляцію артеріального тиску та реакцію на стрес. Бажання солі може бути одним із способів, щоб його подолати.

Вагітність. Майбутні мами на ранніх термінах вагітності можуть зіткнутися із зневодненням організму через блювання та діарею. Нестача рідини супроводжується нестачею мінералів, які можуть виправити цей дисбаланс. Вони є у складі солі.

Передменструальний синдром (ПМС). Часто перед початком місячних жінки відчувають низку симптомів, серед яких — перепади настрою, безсоння, підвищений апетит. З’їсти щось солоне або солодке одночасно викликано також нестачею води в організмі.

За тягою до солоних продуктів може стояти серйозніша причина, ніж проста забаганка. Тому при невластивій вам любові до солі потрібно звернутися до лікаря за консультацією.

попередня статтяЯк готувати сирники, щоб вони “тримали форму” і були однаковими
наступна статтяЯк приготувати корисну смачну «зелену піцу»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я