...
ГоловнаЛайфстайл"Секрет" підвищення врожайності смородини

“Секрет” підвищення врожайності смородини

Підпишіться на нас:

Смородиновий чагарник не є “вибагливою” рослиною. Втім, це не означає, що дачник може дозволити собі розслабитись і вкладати мало сил у догляді за культурою. Не слід забувати, що будь-яка допущена помилка може призвести до зниження кількості сформованих плодів практично до нуля. Інакше кажучи, ризик повної втрати врожаю смородини високий, попри всю невибагливість рослини.

Часті помилки

Істотно знизити кількість ягід може така незначна, на перший погляд помилка, як надмірне заглиблення чагарника при посадці.

Глибина розташування рослини повинна не перевищувати показник 15 сантиметрів. Якщо проігнорувати рекомендацію, то коріння рослини часто стикається з дефіцитом вологи.

Кричущою помилкою досвідчені дачники називають притоптування і перекопування ґрунту під кущем смородини: ці дії можуть стати причиною серйозного пошкодження кореневої системи.

Простий спосіб підвищити врожайність

Якщо городник хоче, щоб на чагарнику смородини з’являлося багато соковитих ягід, то без видалення зайвих гілок не обійтися.

Прибирати потрібно старі пагони, вік яких перевищує чотири роки.

Якщо здійснити цю нескладну процедуру, перерозподіл поживних речовин у рослині стає набагато правильнішим.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на землю» і вдягнути...

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...