Як позбутися бур’янів за допомогою солі та оцту

0
Як позбутися бур'янів за допомогою солі та оцту
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бур’яни – це поширена проблема, яка зустрічається абсолютно на будь-якій ділянці. Щороку дачники витрачають багато зусиль на боротьбу із бур’янами. Використовувати хімічні препарати не завжди безпечно, тому краще скористатися народними методами.

Боротьба з бур’янами на ділянці

Бур’яни позбавляють корисні городні культури вологи та корисних компонентів. У деяких випадках бур’яни стають джерелом хвороб або шкідників.

Зараз на ринку є багато різних гербіцидів, які забезпечують ефективну боротьбу з бур’янами. Однак багато відомих препаратів здатні нашкодити людині або навколишньому середовищу.

Починати боротьбу з бур’янами краще з народних методів боротьби. Вони принесуть менше шкоди, але також допоможуть ефективно позбавитися проблеми. До найкращих народних методів боротьби відносять застосування солі та оцту. Склад та механізм дії цих засобів має схожість з гербіцидами:

  1. Потрапляючи на листя, оцет здатний випалити мембрани клітин, що призводить до поступового висихання;
  2. Оцет здатний зупинити фотосинтез. Завдяки цьому трава гине набагато швидше;
  3. Речовина здатна вражати як стебла, так і кореневу систему, що покращує ефективність боротьби;

Досвідчені садівники в деяких випадках змішують оцет із сіллю. Ця суміш прискорює в’янення бур’янів.

Застосування солі

Цей потужний засіб також підходить для боротьби з бур’янами. При цьому механізм дії солі більш виражений. Досить просто розсипати сіль на певну ділянку та чекати, коли бур’яни засохнуть.

Однак засіб не рекомендується використовувати на грядках. Після дощу вона залишиться в ґрунті і здатна завдати шкоди не тільки бур’янам, а й іншим рослинам на ділянці. Сіль чудово підійде для усунення бур’янів біля паркану або на садових доріжках.

Оцет для боротьби з бур’янами

Цей засіб є у кожному будинку та допоможе боротися з небажаною рослинністю на ділянці. До складу оцту входять кислоти, здатні повністю випалювати клітини рослин. Завдяки цій властивості оцет відмінно підходить для боротьби з бур’янами.

При цьому оцтова кислота є відносно безпечною для людини чи тварин.

Фахівці стверджують, що механізм дії оцту схожий на популярні гербіциди. Однак слід враховувати, що оцет також здатний руйнувати клітини культурних рослин. Щоб не нашкодити іншим рослинам, потрібно проводити точкове обприскування. Здійснювати обробку рекомендується в активній фазі зростання бур’янів.

Гербіцидне мило

Для приготування цього розчину потрібно взяти 150 г солі, літр оцту і великий шприц рідкого мила. Ці компоненти потрібно додати до ємності і добре розмішати. Готовим розчином можна поливати або обприскувати бур’ян на ділянці.

Мило у складі забезпечує краще прилипання розчину до листя, що підвищує ефективність боротьби з небажаною рослинністю на дачній ділянці. Проводити обробку краще в сонячну погоду, оскільки волога на листі перешкоджатиме прилипанню цього розчину.

попередня статтяЯк господині використовують маринад від маслин для приготування смачних страв
наступна статтяЯк за хвилину очистити від лушпиння цілу гору арахісу
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я