2 “секрета”, які не дадуть зіпсувати зимові заготівлі

0
Як не зіпсувати зимові заготівлі: одна важлива деталь, на яку рідко звертають уваги
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Усього одна незначна деталь може зіпсувати смак зимових заготовок, сезон яких ось-ось розпочнеться.

Посуд, в якому вариться варення, киплять розсоли та сиропи, безпосередньо впливає на термін зберігання консервацій та смак самих зимових заготовок. Отже, далі піде мова:

Яку каструлю вибрати

Ще наші бабусі вважали за краще варити варення в тазах, і бажано емальованих. Це не тільки тому, що іншого посуду особливо не було, але й смак варення залишався бездоганним.

Тепер господині більше варять у каструлях нержавіючої сталі – це зручніше і вибір великий.

Досвідчені господині, як і раніше, стоять на своєму і рекомендують вибирати для варіння варень та інших закаток посуд з емальованої сталі.

Чому емаль

Емальований посуд виключає контакт металу з кислотами та іншими речовинами, що входять до складу овочів, фруктів та ягід.

Каструля з нержавіючої сталі,теж не окилюється і не вступає в реакцію з продуктом, але матеріал повинен бути високої якості, бажано з товстим дном, інакше варенння буде підгоряти і приставати до дна і стінок.

Що стосується заготівлі соків, то куди практичніше придбати соковарку, а не соковитискач. Сік, приготований в останньому, не потребує термічної обробки та пастеризації.

Найкращим варіантом є соковарка з нержавіючої сталі.

попередня статтяЯк за допомогою солі почистити праску
наступна статтяЕксперти розповіли, як прокидатися “свіжою” і відпочилою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я