5 помилок, які допускають господині при приготуванні плову

0
5 основних помилок при приготуванні плову в домашніх умовах: їх допускає кожна друга господиня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Наявність рису, м’яса, спецій і бажання ще не означає, що є всі шанси приготувати смачний плов. Часто під виглядом плову кулінари підносять рисову кашу з овочами і спеціями, але кожен, хто хоч раз пробував справжню страву узбецької кухні, може виділити підробку. Ми розповімо, як приготувати смачний плов.

Подробиці

  • По-перше, потрібно купити правильний рис. Наприклад, крупи округлої форми для цієї страви не підходять. Правильно буде використовувати рис витягнутої форми або із зазначенням на упаковці «для плову».
  • По-друге, потрібно знати, на чому готувати. Отримати справжній баранячий жир буде проблематично. Тому подбайте хоча б про хорошу соняшникову олію.
  • По-третє, не потрібно економити на м’ясі. Краще зробити вибір на користь баранини або яловичини. Але якщо ви збираєтеся готувати плов без забобонів, то підійде і свинина, і курка.
  • По-четверте, важливо дотримуватися пропорції. На 1 кілограм рису потрібно взяти точно таку ж кількість м’яса, 600 грам моркви і 300 грам цибулі.
  • По-п’яте, спеції помітно виділяють плов серед всіх злаків з наявністю м’яса. Тому обов’язково купуйте кмин і шафран. Інші кулінарні фантазії тільки відкладуть успіх затії.

І, нарешті, часник надає страві пікантність тільки тоді, коли він готується в плові у вигляді цілих зубчиків.

попередня стаття3 “секрети” приготування м’якої і смачної печінки
наступна статтяЯк використовувати молоко для прискорення дозрівання огірків
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я