Що робити, щоб ягоди з пирога не розтікалися

0
Що робити, щоб не допустити «витікання» ягід з пирога і не отримати некрасивий десерт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Простий десерт зі свіжими ягодами найбільш актуальний в спекотні літні дні. Для приготування смачної страви підійдуть будь-які ягоди, яким ви віддаєте перевагу: полуниця, вишня і навіть слива.

Щоб урізноманітнити аромат і надати торту неповторний смак, можна імпровізувати і використовувати для начинки кілька видів ягід. В процесі запікання ягоди не будуть витікати, якщо знати прості хитрощі, які завжди є у досвідчених господинь в своєму арсеналі.

Крохмаль

Інгредієнт використовується для згущення ягідної начинки. Крохмаль не дасть ягодам розповзтися і витекти назовні під час приготування пирога. Найкраще для солодких страв підійде кукурудзяний крохмаль в пропорції 0,5 кг ягід і 1,5-2 ст.

Крохмаль змішують з цукром, а ягоди обвалюють в готовій крохмально-цукровій суміші.

Суміш з крохмалем і ягодами можна злегка прокип’ятити, щоб крохмаль повністю розчинився і швидше загусла ягідна маса.

Сухарі

Панірувальні сухарі можна приготувати самостійно або використовувати в готовому вигляді. Як варіант підійде пісочне печиво, яке добре кришиться. Така обсипка не дозволить ягодам розповзтися і зіпсувати випічку.

Пектин

Пектин здатний зупинити будь-яку «повзучість» ягід. Щоб не зіпсувати пиріг на 1 кг ягід знадобиться 1 ч. л. пектину (сухого).

попередня стаття3 причини, чому влітку худнути виходить швидше, ніж узимку
наступна статтяЯке смачне варення потрібно встигнути приготувати до середини літа
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я