Габузове різотто с грибами

0
Габузове різотто с грибами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Різотто – це чудова страва італійської кухні, яка неодмінно порадує ваших гостей і домочадців. Основні інгредієнтами різотто – рис, вершкове масло та пармезан.
Різотто хоро тим, що можна експериментувати з різними добавками. Його готують з морепродуктами, рибою, овочами та фруктами. Незмінним повинні залишатися лише три компоненти: хороший (а важливіше навіть ПРАВИЛЬНИЙ) рис, шматочок масла та пармезан. Все, інше на ваш розсуд.

Відразу скажу, якщо гарбуз не любите – дайте йому шанс. Часто буває так, що ми просто пробуємо продукт у невірний час у невірній страві.

Спробуйте і ви отримаєте в результаті – дуже кремову, ароматну і ніжну страву. І за ці показники якраз і відповідають нинчезгадані інгредієнти.

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 200 г рису арборіо
  • 1 шт. цибуля
  • 50 г оливкової олії
  • 4 зуб. часнику
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г пармезану
  • гриби печериці або інші на ваш розсуд
  • 1 л кипятка або гарячого бульйону (овочевого або курячого)
  • сіль, мускатний горіх, чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Спочатку підготуємо гарбуз. Тут взагалі все просто. Розрізаємо на шматочки в 1,5-2 см. Вже нарізані часточки очищаємо від шкірки і ріжемо кубиком. Можна й навпаки — спершу очистити половинку, а потім різати часточки та кубики.
  2. Обсмажте кубики гарбуза хвилин 7-10. Нам потрібно, щоб кубики трохи схопилися скоринкою.
  3. Перекладіть гарбуз в інший посуд  і на тій же сковороді (додайте ще трохи оливкової олії) обсмажте дрібно нарубаний часник і цибулю. Обсмажуємо тільки щоб цибуля стала трохи прозорою.
  4. Висипаємо 200 г рису. В цей момент рис як губка і вбирає аромати оливкової олії, цибулі і часнику. Тушкуємо хвилин 5, далі вливаємо літр окропу або гарячого бульйону (овочевий, курячий). Додати гарбуз, гарно перемішати, збавити вогонь і готувати приблизно хвилин 15, періодично помішуючи.
  5. Додати пармезан і спеції, добре перемішати, готувати ще хвилин 5.
  6. Потім вимкунти вогонь, накрити кришкою і залишити ще на 5 хвилин.
  7. Гриби обжарити на оливковій олії до готовності і викласти зверху на готове гарбузове різотто.

Ідеально використовувати глибокі тарілки, для пасти, в них блюдо довше залишається теплим, а для пармезану, масла та крохмалю в рисі – це казка.

попередня статтяЯк перестати мислити негативно і почати жити новим життям
наступна статтяЛобода показала діамантову каблучку від нового коханого
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я