Чому корисно пити гарячий чай влітку

0
Чому корисно пити гарячий чай у спеку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми часто недооцінюємо властивості та користь звичайних продуктів, які доступні всім. Наприклад, забуваємо вживати зелень, яка багата на клітковину, що очищає організм, п’ємо недостатню кількість води, що негативно позначається на загальному самопочутті. Те саме стосується і чаю. Цей напій може бути корисним не лише взимку, а й улітку, коли за вікном +30.

Подробиці

У спеку дуже важливо стежити за своїм водним балансом і намагатися не перегрівати тіло на сонці. У такий час особливо хочеться холодних напоїв чи морозива, але не радимо зловживати «освіжаючими» продуктами. Коли ви п’єте або їсте щось холодне, ваше тіло, навпаки, починає нагріватися, щоб компенсувати різницю в температурі. Це може призвести до сонячного удару. Вибір краще зробити на користь теплого чаю, який може призвести до зворотного ефекту.

Допомагає охолонути

Швидкість потовиділення при вживанні чаю зростає, що багатьом може не подобається. Але піт виконує важливу функцію. Саме піт, випаровуючись на шкірі, сприяє охолодженню тіла.

Сприяє покращенню метаболізму

В багатьох азіатських країнах прийнято пити гарячі напої під час їжі. Варто взяти цю корисну звичку на озброєння, особливо влітку. Це допомагає засвоювати вітаміни, а також боротися із затримкою зайвої води в організмі.

Гарячий чай здатний покращувати нашу імунну систему. А зміцнення імунітету буде корисним не лише взимку, а й улітку.

Запобігає проблемам з репродуктивним здоров’ям

На відміну від холодних напоїв, які можуть спричинити порушення менструального циклу, теплий чай позитивно впливає на менструацію та сприяє здоровому кровотоку в організмі.

Допомагає схуднути

У чаї міститься флавоноїди. Це рослинні пігменти, що допомагають організму швидше та краще розщеплювати жири. Також у багатьох видах чаю є кофеїн, що змушує нас більше рухатися.

попередня статтяЯк вибрати троянди, які простоять довго у вазі
наступна статтяЯк обрізати смородину літом, щоб збільшити врожай наступного року
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я