...
ГоловнаКулінарія"Секрети" приготування смачних і "соковитих" біляшів

“Секрети” приготування смачних і “соковитих” біляшів

Підпишіться на нас:

Коли смакуємо біляші, то перше, на що звертаємо увагу – на начинку. Всім подобається смачна, в міру солона, із спеціями, соковита начинка. Такий біляш зникає за лічені хвилини. Давайте поміркуємо, що може зіпсувати смак цієї популярної страви.

Соковитість біляшів

Щоб вони були більш соковитими всередині, потрібно дотримуватися пропорції м’яса і тіста. Тісто не має бути дуже тонким або навпаки. Також смак м’ясного пирога залежить від тіста, якості начинки, отвору на поверхні біляшу або його відсутності, температури, при якій смажився, і навіть від якості сковороди.

1. Тісто

Рецептів є багато, але найбільш вдале тісто змішують з картоплею. Таке тісто швидко підходить, виходить пишним, не пересихає і довго залишається свіжим. Борошно слід обов’язково просіяти,  а готовому тісту – дати “відпочити” 1 год.

2. Фарш

Начинка може бути із баранини, свинини, яловичини і навіть курки. Крім солі і перцю, в неї обов’язково додають подрібнену цибулю в пропорції 1:1, молоко – головний секрет соковитості. Начинка повинна полежати на ніч в холодильнику, щоб просочитися ароматами.

3. Смаження

Для смаження підберіть сковорідку обов’язково широку і з товстим дном. Починайте смажити з того боку, де є отвір. По п’ять хвилин для кожної зі сторін.

Олії візьміть стільки, щоб біляші були повністю в неї занурені, або зверху поливайте пиріжки, збираючи ложкою з сковорідки гарячу олію. Смажте, не закриваючи кришкою до однорідного золотистого кольору і рум’яної скоринки.

Смачного!

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...

Картопляне пюре без грудочок: хитрощі приготування

Розглянемо кілька секретів приготування картоплі пюре без грудочок. Адже зробити цю страву ідеальною виходить далеко не у всіх. 1.Необхідно...

Чому осідають кекси: грубі помилки молодих господарок

Мало хто здатний відмовитися від десерту до чаю, коли на стіл подаються гарні та пишні кекси. Ця смачна страва...