Як уникнути помилок при догляді за огірками

0
Як уникнути помилок при догляді за огірками та прискорити зростання нових плодів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У момент збору врожаю дачнику важливо правильно поводотися з рослиною: через найменші помилки можна завдати шкоди культурі, позбавивши себе нових плодів.

Якщо все зробити коректно, то можна буде зібрати багатий урожай овочів, яких вистачить і зараз поїсти і на зиму заготувати.

Яких помилок варто уникати

Спекотна погода

Досвідчений городник ніколи не збиратиме врожай вдень, оскільки чудово усвідомлює наслідки такого рішення. Такі овочі взагалі практично не придатні для зберігання – їх треба з’їдати одразу. Оптимальним часом збирання врожаю є ранній ранок.

Довге очікування

Не варто до останнього відтягувати збирання врожаю – до добрих наслідків це не призведе. Якщо огірки надто довго залишаються на грядці, це не дасть шансу на нормальний розвиток молодих огірків.

Дозрілі овочі все одно будуть тягнути соки та поживні речовини від рослини, що суттєво зменшить зав’язь нових плодів.

Неправильна техніка збирання

При збиранні огірків не можна їх тягнути, різко зривати огірки, зривати разом з ніжкою, адже так ви ризикуєте пошкодити рослину і таким чином наражаєте рослину на різні захворювання.

Намагайтеся акуратно брати огірок в руку, а пальцем злегка натискати на плодоніжку або використовуйте ніж чи ножиці. Сама плодоніжка повинна залишитись на рослині.

попередня статтяЯк приготувати “королівські” фаршировані млинці із 3 яєць
наступна стаття3 помилки, які допускають господині при приготуванні риби
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я