Як зробити ароматичні свічки в домашніх умовах

0
Як зробити ароматичні свічки в домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зробити аромасвічу в подарунок або щоб потішити себе приємним ароматом вдома можна самостійно. Для цього потрібно небагато матеріалів. До того ж цей процес цікавий і цілком може стати приємним хобі для тебе та дітей.

Що тобі знадобиться

Віск

Від якості воску залежить, наскільки красивими, ароматними та корисними вийдуть свічки. Традиційно вони виготовляються з бджолиного воску, парафіну, але також є соєвий, кокосовий, абрикосовий та інші рослинні суміші для виготовлення.

Хезер Бодуан, засновниця компанії Tiny Bandit зі США зазначає, що віск на рослинній основі екологічніший та краще плавиться, на відміну від парафіну.

Віск для свічок можна придбати у магазинах для рукоділля. Також ми опишемо метод переплавки — для нього тобі буде потрібна будь-яка свічка, яка знайдеться в тебе вдома.

Гноти

Щоб свічка добре горіла і плавилася, знадобляться гноти. У їхньому виборі є кілька нескладних правил:

  • чим більший діаметр свічки, тим товщим має бути гніт;
  • для свічки з бджолиного та рослинного воску потрібен гніт з товстих волокон, в основному він маркується Nm 10/1. А для парафіну — з тонких, більш скручених ниток Nm 20/1 або Nm 34/1.

На жаль, немає універсальної відповіді, який гніт точно підійде до твоєї свічки. Прийде експериментувати і запастися як мінімум двома видами. Також рекомендується використовувати безсвинцеві гноти з бавовняним сердечником – вони не виділяють шкідливих продуктів горіння.

Ароматизатори

Щоб зробити аромат свічки насиченим, рекомендують використовувати натуральні ефірні олії. Якщо ти новачок у виготовленні свічок, не варто відразу змішувати кілька видів олій. Краще залишити такі експерименти на потім і спершу спробувати зробити свічку з одним із них.

Також можна скористатися парфумерними ароматами, які продаються у відділах магазинів для миловаріння.

Ще у свічки додають рослинні компоненти: дрібно перемелену цедру, трави, ваніль, корицю. Але при використанні цих компонентів варто бути акуратною, оскільки вони досить тендітні і їхній запах швидко вивітрюється.

 

Ємність для свічки

Якість свічки багато в чому залежить від ємності, де вона знаходиться. Найкраще використовувати скляні, керамічні чи металеві посудини. Підійдуть і силіконові форми, з яких легко вийняти свічку.

До того ж, їх можна використовувати повторно, що дозволить зробити виготовлення свічок приємним хобі без додаткових витрат.

Як зробити свічку своїми руками

Створити аромасвіч можна двома способами: із заздалегідь придбаних інгредієнтів або шляхом переплавки.

Як переплавити свічку зі старої

Для створення аромасвічок можеш використовувати свічки без запаху або з не яскраво вираженими ароматами.

Для початку тобі потрібно знайти каструлю або ківш, щоб переплавити віск. Потрібно розламати свічку на маленькі шматочки, помістити в ємність і поставити на повільний вогонь. Помішуйте, поки свічка не розплавиться повністю. В отриману воскову суміш додай аромати або аромамасла, які тобі подобаються.

Підготуй ємність для заливки свічки. У ній потрібно буде встановити гніт. Для цього тобі буде потрібний олівець, паличка для їжі або соломинка. Зафіксуй гніт на дні ємності, наливши на нього трохи воску, а зверху закріпи скотчем або ізолентою, щоб він щільно тримався на олівці або соломинці.

Після того як віск повністю розчинився, заливай його в ємність. Лише залиш трохи для доливки після висихання — зазвичай навколо гноту залишається ямка, яку потрібно буде залити.

Переконайтеся, що основна маса воску висохла. Для цього потрібно кілька годин залежно від величини свічки.

Обріж гніт так, щоб над поверхнею свічки залишилося близько 5-7 мм.

Обов’язково дай свічці відпочити після висихання близько доби перед тим, як запалювати її.

Як зробити аромасвічу із цільного воску

Щоб зрозуміти, скільки воску тобі потрібно, необхідно відміряти його за допомогою ємності, в яку ти заливатимеш свічку. Насип воскові пластівці в неї так, щоб вони доходили до місця, де буде верх твоєї свічки. Тобі знадобиться вдвічі більше таких воскових пластівців на одну ємність.

Розтопити віск у каструлі на повільному вогні або водяній бані. Помішувати його силіконовою лопаткою. Потім додай від 10 до 20 крапель ефірної олії. Обов’язково залиши трохи воску на доливку області навколо ґнота.

Прикріпи гніт до дна ємності, куди заливатимеш свічку. Докладно про те, як це зробити, ми згадували в частині про переплавлення старих свічок.

Коли свічка застигне, необхідно буде долити область біля гнота воском, що залишився. А потім обрізати так, щоб його хвостик залишався на 5-7 мм над поверхнею свічки.

Якщо хочеш прискорити процес висихання, можеш помістити форму у холодну воду. Головне, щоб вона не залила верх свічки та гніт.

попередня статтяЯк швидко приготувати яловичину “по-турецьки”
наступна статтяЯкі “секрети” щоденного догляду Анджеліни Джолі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я