Як захистити картоплю та помідори від колорадського жука

0
Простий та натуральний засіб, щоб захистити картоплю та помідори від колорадського жука
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо на городній ділянці з’явилися колорадські жуки, то це поганий сигнал: швидше за все врожай картоплі та томатів буде не найбагатшим.

Втім, овочі можна захистити від шкідника. І для цього не варто вдаватися до використання хімії.

Допоможе простий засіб, доступ до якого має багато досвідчених дачників.

Достатньо лише «припудрити» грядки та рослини попелом. Підсумком стане загибель небезпечних комах.

Правила «припудрювання» попелом

Перший важливий нюанс – це час здійснення процедури. Її бажано виконувати рано вранці: у той момент, коли на рослинах ще зберігається роса.

Другий момент пов’язаний із попередньою обробкою попелом. Бажано, щоб попіл був пропущений через сито і без грудочок: хороший результат демонструє саме просіяний засіб.

Третій нюанс полягає у використанні певного об’єму попелу. Орієнтуватися потрібно на показник 10 кіло на 100 квадратних метрів.

Варто відзначити, що попіл ефективний  не лише, як засіб боротьби тільки з колорадським жуком. Гинуть також інші шкідливі комахи, які небезпечні для картоплі та томатів.

попередня статтяЯк кип’ятити молоко, щоб воно не втекло і не пригоріло
наступна статтяЯк дістати випічку з форми та уникнути прилипання
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я