Як варити м’ясо та овочі для холодця, щоб страва стала смачнішою

Дата:

Поширь:

Холодець зможе стати справжньою окрасою столу, оскільки ця страва не тільки неймовірно смачна, але й виглядає дуже естетично. Секрет успіху залежить від правильного вибору м’ясних компонентів, а й від варіння.

Щоб бульйон не був каламутним

Якщо рідина бульйону каламутніє, то не варто очікувати, що холодець виглядатиме привабливо. Не всі знають про те, що даний фактор залежить від самого варіння.

Якщо вибрати мінімальний вогонь, бульйон залишиться прозорим. А ось інтенсивніша температура значно знижує якість холодця.

Час варіння

Холодець швидко не приготуєш, тому ця страва для найтерплячіших. Досвідчені кухарі рекомендують виділяти на цей процес близько п’яти годин. Цього часу буде достатньо, щоб бульйон якісно просочився.

Також після кількох годин варіння не важко відокремити м’ясні компоненти від кістки.

Овочі та спеції

Якщо варити овочі кілька годин, то користі від цієї витівки не буде. Смакові якості виваряться, а самі овочі нагадуватимуть безформну масу.

Тому виділяйте трохи більше 15-20 хвилин для варіння цих компонентів.

Спеції варто додавати одночасно з овочами.

Кавун Наталія
Кавун Наталія
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Попередні статті

Як вберегти від птахів насіння городини, висіяне на грядках: дієві методи, які врятують урожай

Щоб птахи не клювали з грядок посаджене насіння огірків, кабачків, гарбузів та іншої городини, досвідчені господарі придумали багато...

Десерт без борошна, яєць та випікання: знадобиться лише 10 хвилин

Швидкі та смачні десерти — справжня знахідка. Спробуйте приготувати один з таких на основі йогурту. Трохи желатину та...

Легендарне підживлення для огірків: врожай по 30 кг з 1 квадратного метра

Виростити та зібрати великий та щедрий врожай огірків можливо. Все залежить від добрив, які ви використовуєте. Якщо ви...

Як приготувати найсмачніший сніданок з вівсянки: млинець без цукру та борошна

Досить варити кашу з вівсянки. З пластівців можна приготувати значно апетитніший сніданок. І це буде вівсяномлинець. Щоб його...