5 “секретів” збереження кімнатних рослин, якщо залишаєте їх надовго

0
5
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дотримуючись рекомендацій, можна не переживати, що після приїзду господарів чекатимуть сухі палиці замість квітучих рослин.

Визначити тип рослини

Для початку квітки ділять на вибагливі та не дуже. Перших намагаються роздати на якийсь час друзям або слідують іншим рекомендаціям. Невибагливі рослини легко переживуть півтора-два тижні, якщо перед від’їздом їх рясно полити (сукуленти, юкка, кактуси).

Підготовчі роботи

Оглядають рослини, видаляють пожовклі, пошкоджені або уражені хворобою листя, стебла, квіти. Можна також провести проріджування, щоб вони витрачали менше вологи та живлення.

Освітлення

Чим більше сонячного світла, тим більше води витрачається. Тому рослини або ставлять на вікна, що виходять на північ, або ставлять у центрі кімнати стіл, на якому розміщують їх. Так рослини отримають потрібну кількість світла, але менше витрачатимуть вологу.

Без підгодівлі

Якщо підгодувати квіти за кілька тижнів до від’їзду, то вони наростять зелену масу, що вимагатиме більше води. Тому рослини краще удобрити після приїзду.

Система поливу

Якщо вимогливі до поливу рослини прилаштувати нікуди, потрібно зробити їм якусь примітивну систему поливу. Або зробити міні-парник: рясно полити і накрити рослини прозорим поліетиленом.

попередня статтяЩо буде з організмом, якщо ходити до тренажерного залу щодня
наступна статтяЯк без борошна приготувати “ніжний” торт за 15 хвилин
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я