Яке борошно вибрати для випікання повітряного бісквіту

0
бісквіт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

До тіста, замішаного для випікання бісквіту, господині ставляться з таким же трепетом, що й до дріжджового. Два абсолютно різні на смак продукти можуть не піднятися або здутися прямо в духовці. Для цього досить неакуратно поставити форму в духовку або взяти не те борошно. Розкажемо, яке борошно найкраще вибрати для випікання бісквіту.

Подробиці

Борошно, як відомо, буває вищого та першого сорту, із суміші пшениці та жита, а ще хлібопекарське, макаронне та інше. Крім того, сама пшениця ділиться на тверді сорти та м’які.

У всьому цьому бакалійному достатку найнепотрібнішим з точки зору здорового харчування експерти та дієтологи називають саме борошно вищого ґатунку.

Вважається, що після тривалої та ретельної переробки в ній залишається мінімум клейковини та інших корисних речовин. А ось висівки й інший, грубіший помел вважаються найкориснішими.

Яке борошно вибрати

Щодо бісквітного тіста, то у нього чимало секретів. Це теплі продукти, правильно збиті яйця, розігріта духовка та правильно витягнута форма.

Але при цьому не можна ігнорувати сорт і якість борошна, запевняють майстри від кулінарії. Виявляється, борошно вищого ґатунку — не найвдаліший вибір для майбутнього бісквіту.

Еластичність тіста, обсяг випічки та форма залежать від клейковини, тому найкращий вибір – це борошно першого ґатунку. До того ж випічка з першосортного борошна черствіє повільніше.

попередня статтяЯк з допомогою лимону видалити слід від іржі з тканини
наступна статтяЩо додати в сирники, щоб вони стали “пишнішими” та смачнішими
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я