...

Класичний віденський шніцель – королівська страва

Підпишіться на нас:

Правильно приготовлений шніцель має золотистий колір і хрустку скоринку. Слово «шніцель», як і сама страва, прийшло до нас із Німеччини. Німецькою “шніцель” означає “вирізка” – просто шматок м’яса.

Щоб приготувати правильний віденський шніцель, насамперед треба правильне м’ясо. Це телятина. Не свинина, не баранина, не курка. Лише телятина. Чим ніжніша – тим краще.

У пристойному ресторані, якщо шніцель не з телятини, в меню завжди є позначка: «не класичний».

Справжній класичний шніцель, приготовлений як годиться, незважаючи на свої розміри, з’їдається легко, приємно і ніколи не залишається на тарілці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно – 1 ст. ложка
  • 100 г свіжих хлібних крихт
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • яйця – 2 шт
  • 2 ст. л. молока
  • 2 шматки телячих ескалопів/вирізка або ідеально теляча лопатка – 1 кг.
  • 100 г сирого свинячого сала (або 50 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Скибочки м’яса  нарізати товщиною 2 см, сильно відбити, доки шніцель не стане завтовшки 3-5 мм. Вага такого шматка може становити до 250 грам.
  2. Приправити сіллю та перцем до смаку. Борошно насипати на тарілку. У мисці збити яйця із молоком. На іншу тарілку висипати хлібні крихти свіжої булочки. Це легко: просто натерти на тертці шматочок черствого білого хліба або батона.
  3. Обваляти скибочки телятини в борошні, струсити надлишки муки.
  4. По черзі опустити ескалопи в яєчну суміш, потім обваляти в крихтах, злегка вдавлюючи в поверхню м’яса. Свиняче сало тонко нарізати смужками, обсмажити на сковороді до утворення шкварок. Шкварки видалити, а на салі, що витопилося, обсмажити шніцелі невеликими по 1,5 хв. з кожного боку.
  5. Готові шніцелі викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир, а потім перекласти на тарілку і поставити її в теплу духовку до подачі. В ідеалі подавати одразу ж кожному на індивідуальній тарілці. А ще краще підігріти навіть тарілку.

Маленька хитрість
Перед обсмажуванням запаніроване м’ясо краще витримати на холоді 15 хв., тоді вони вийдуть із хрусткою скоринкою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я