Класичний віденський шніцель – королівська страва

0
Класичний віденський шніцель - королівська страва
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Правильно приготовлений шніцель має золотистий колір і хрустку скоринку. Слово «шніцель», як і сама страва, прийшло до нас із Німеччини. Німецькою “шніцель” означає “вирізка” – просто шматок м’яса.

Щоб приготувати правильний віденський шніцель, насамперед треба правильне м’ясо. Це телятина. Не свинина, не баранина, не курка. Лише телятина. Чим ніжніша – тим краще.

У пристойному ресторані, якщо шніцель не з телятини, в меню завжди є позначка: «не класичний».

Справжній класичний шніцель, приготовлений як годиться, незважаючи на свої розміри, з’їдається легко, приємно і ніколи не залишається на тарілці.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно – 1 ст. ложка
  • 100 г свіжих хлібних крихт
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком
  • яйця – 2 шт
  • 2 ст. л. молока
  • 2 шматки телячих ескалопів/вирізка або ідеально теляча лопатка – 1 кг.
  • 100 г сирого свинячого сала (або 50 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Скибочки м’яса  нарізати товщиною 2 см, сильно відбити, доки шніцель не стане завтовшки 3-5 мм. Вага такого шматка може становити до 250 грам.
  2. Приправити сіллю та перцем до смаку. Борошно насипати на тарілку. У мисці збити яйця із молоком. На іншу тарілку висипати хлібні крихти свіжої булочки. Це легко: просто натерти на тертці шматочок черствого білого хліба або батона.
  3. Обваляти скибочки телятини в борошні, струсити надлишки муки.
  4. По черзі опустити ескалопи в яєчну суміш, потім обваляти в крихтах, злегка вдавлюючи в поверхню м’яса. Свиняче сало тонко нарізати смужками, обсмажити на сковороді до утворення шкварок. Шкварки видалити, а на салі, що витопилося, обсмажити шніцелі невеликими по 1,5 хв. з кожного боку.
  5. Готові шніцелі викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир, а потім перекласти на тарілку і поставити її в теплу духовку до подачі. В ідеалі подавати одразу ж кожному на індивідуальній тарілці. А ще краще підігріти навіть тарілку.

Маленька хитрість
Перед обсмажуванням запаніроване м’ясо краще витримати на холоді 15 хв., тоді вони вийдуть із хрусткою скоринкою.

попередня статтяНіколь Кідман здивувала новим образом на кінопрем’єрі в Лос-Анджелесі
наступна стаття5 простих вправ, які можна робити прямо в ліжку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я