...
ГоловнаЗдоров'яВід шоколаду до бургера: чому нас тягне на певні продукти

Від шоколаду до бургера: чому нас тягне на певні продукти

Підпишіться на нас:

Часто збільшення ваги відбувається спонтанно – ми раптом вирішуємо з’їсти плитку шоколаду перед сном, перехопити фаст-фуд після роботи або закусити черговий сезон улюбленого серіалу пакетиком чіпсів. І щоразу це так смачно! Розплата за раптове бажання – тісні джинси та почуття провини. А тепер хороша новина — на кожен такий порив нашого організму є вагомі причини, і, знаючи суть проблеми, шкідливого імпульсу можна легко уникнути. Можливо, вам просто не вистачає певних поживних речовин.

Якщо вас тягне до шоколаду

Це означає: організму не вистачає магнію. Цей мінерал відповідає за виробництво енергії, метаболізм глюкози та м’язові функції. Особливо це актуально для тих, хто регулярно ходить до спортзалу. Крім того, рівень магнію природно знижується в передменструальний тиждень, тому нам так нестерпно хочеться з’їсти шоколадку під час ПМС.

Натомість: вибирайте шоколад з низьким вмістом цукру — у ньому має бути не менше 75% какао. Або включіть у раціон, скажімо, звичайне насіння соняшника.

Якщо вас тягне на солодке

Це означає: абстрактне бажання з’їсти солодке – явна ознака того, що вам не вистачає енергії. Цукор у цьому випадку — найпростіше та миттєве паливо для клітин. Особливо після довгої напруженої роботи або стресу.

Натомість: швидкий спосіб зарядитися енергією — з’їсти білок разом із жирами. Наприклад, яблуко із жменею горіхів або кефір із ягодами. На відміну від простого цукру, витрачати це паливо клітини будуть довше.

Якщо вас тягне на морозиво

Це означає: тіло потребує корисного жиру.

Натомість: хоч би як знущально це звучало, але спробуйте замінити улюблене полуничне морозиво жменею горіхів або половинкою авокадо — у них так багато здорових жирів.

Якщо вас тягне на солоне

Це означає: найочевидніше ви обезводнені. Солі допомагають утримати воду, тому ми так гостро хочемо щось солоне, коли тілу не вистачає рідини.

Натомість: просто попийте води. Підтримувати рівень гідратації важливо у будь-яку пору року, але особливо з наближенням літніх місяців. Якщо пити багато простої води вам складно, то просто додайте до неї м’яти, часточки лимона або заморожені фрукти. Якщо трюк з водою не спрацював і руки самі тягнуться до солоної рибки, спробуйте знайти менш калорійну альтернативу, скажімо, чіпси з водоростей або морської капусти.

Якщо вас тягне з’їсти бургер

Це означає: якщо ви не можете перестати думати про стейк з червоного м’яса або соковитий бургер, великий шанс, що вам бракує заліза, вітаміну В12 і фолієвої кислоти.

Натомість: хороша новина — гамбургери теж бувають здоровими та апетитними, за умови, що їх робили з фермерського м’яса — тварин годували без застосування антибіотиків та гормональної стимуляції. Альтернатива – сир, бобові, тунець.

Якщо вас тягне на крохмалисті вуглеводи

Це означає: гостре бажання з’їсти на вечерю пасту, піцу або смажену картоплю — сигнал-sos від організму: йому терміново потрібний гормон серотонін, який покращує настрій.

Замість цього: крім жартів – прийміть ванну в оточенні свічок та приємних ароматів. Інший варіант – медитація. Ви відчуєте себе мирно та спокійно, відпустіть погані думки та зменшіть чутливість до стресу. А заразом убезпечте свою талію та стегна від зайвих сантиметрів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...