Як приготувати горох, квасолю та сочевицю швидко і смачно

0
Як приготувати горох, квасолю та сочевицю швидко і смачно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найпоширеніші бобові, які найчастіше можна зустріти на кухні, – це горох, квасоля, соя, нут, сочевиця та боби. Як відомо, вони містять близько 20-25 % білка. Бобові, безперечно, не тільки поживний, а й смачний продукт. Однак процес їх приготування досить затяжний. Зрозуміло, якщо не знати невеликих хитрощів.

Подробиці

Перед варінням будь-який вид бобових (крім лущеного гороху та сочевиці) потрібно замочити у воді. Щоб вони набули смаку і запаху горіхів, їх варто опустити в холодну, практично крижану кип’ячену воду. Більше того, ця дія призведе до того, що бобові зваряться у кілька разів швидше.

Але коли ви вже поставили бобові на плиту, під час варіння додавати в каструльку холодну воду не можна – це призведе до того, що вони будуть гірше розварюватися. Та й смак погіршиться. Так як сіль збільшує час варіння, солити бобові слід у самому кінці.

Якщо ви варите стручки квасолі, їх зелений колір легко зберегти, заливши їх окропом. Каструлю, в якій варяться стручки, потрібно обов’язково закривати кришкою.

Зробити гарнір із відвареної квасолі ще смачнішим допоможе наступний спосіб: після того як вода закипить, її необхідно злити і знову залити холодною водою з додаванням трьох столових ложок олії.

попередня статтяНаукове дослідження: скільки чашок кави можна пити на добу
наступна статтяЯких проблем з кімнатними рослинами можна уникнути, якщо покласти до горщика часник
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я