Наукове дослідження: скільки чашок кави можна пити на добу

0
Наукове дослідження: скільки чашок кави можна пити на добу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Новини навколо будь-якого сорту кави та обсягів її споживання завжди суперечливі. І на тлі тверджень про те, що кофеїн — небезпечна історія, яка не потребує поблажок, нове дослідження британського Фонду серцевих захворювань здається, м’яко кажучи, безвідповідальним. Вчені медичного центру вивчили зв’язок між споживанням кави та жорсткістю артерій. І, за їхніми спостереженнями, споживання кави не збільшує ймовірність серцевого нападу чи інсульту.

Звичайно, любителям кави приємно чути, що їхня звичка нібито безпечна для серця. Але чи це означає, що кожен повинен пити каву в необмеженій кількості, не зовсім так.

Якщо якийсь продукт вважається безпечним з дуже конкретної причини, це не робить його безпечним в цілому. Наприклад, у ряді солідних досліджень говориться, що кава та кофеїн мають потенційно негативний удар на всі системи організму. Іншими словами, чим більше ви споживаєте, тим вразливішим стає ваше тіло.

«Є набагато більше причин для занепокоєння про безліч інших ефектів, пов’язаних із дозою кофеїну — від підвищення кров’яного тиску до збільшення частоти серцевих скорочень, — зазначає доктор Девід Кац, директор Дослідницького центру профілактики Йель-Гріффіна і автор книги “Правда про їжу”, в інтерв’ю Huffington Post на задану тему. — Що ще важливіше, екстремальне споживання кави, ймовірно, буде пов’язане зі шкодами, не пов’язаними з серцем (або принаймні не пов’язаними безпосередньо), такими як безсоння та низка метаболічних ефектів: від порушення мікробіоми до щільності кісток».

Кофеїн є найбільш застосовуваним стимулятором у світі і зазвичай безпечний у добовій дозі 400 міліграмів (3-4 чашки або менше) згідно з доповіддю Американської психологічної асоціації. Дослідження показують, що люди з тривожними розладами можуть мати підвищену чутливість до кави. Особливо ті, хто схильний до панічних атак. Кофеїн також може активізувати гормон стресу.


Робимо висновки: все корисно і шкідливо, важлива тільки доза, тому все таки варто обмежити себе 1-3 горнятками кави.

попередня статтяЯк правильно вибирати взуття, щоб не зашкодити здоров’ю ніг
наступна статтяЯк приготувати горох, квасолю та сочевицю швидко і смачно
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я