Що робити, якщо у огірків почало жовтіти нижнє листя

0
У огірків почало жовтіти нижнє листя: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-яка зміна кольору листя у огірків – це симптом, що сигналізує на небажані процеси.

Ігнорувати цю ознаку не можна, адже чим раніше почати виправляти ситуацію, тим легше і швидше буде вирішено проблему.

Ось яка проблема буває у огірків, які нещодавно посадили на постійне місце: найнижчі листки (не сім’ядольні, а справжні, що йдуть за ними) змінюють колір, жовтіють.

Дачники фіксують неприємну жовтизну і мармуровість: прожилки на листі зберігають зелений колір (хоч і блідуваті), а тканина між ними – з відтінками жовтизни.

Основною причиною такого явища є холод та дефіцит живлення, що спричинений погодними умовами.

Якщо причина полягає у впливі холоду, то потрібно зробити підживлення з будь-яким комплексним добривом, яке містить азот, фосфор та калій приблизно в рівних кількості, наприклад, нітрофоскою.

При магнієвому голодуванні використовують калімагнезію, але за умови, що немає надлишку калію. Якщо такі підозри є, використовують сульфат магнію (магній сірчанокислий).

Стандартна схема приготування мінеральних підживлень: 2-3 ст. л. добрива на 10 л води. 1 л розчину  під одну рослину. Підживлення вносять після поливу звичайною водою, по вологій землі. Для позакореневої дози добрива зменшують у 2 рази. Виняток становить монофосфат калію.

попередня статтяЩо потрібно робити, щоб котлети були “соковитими”
наступна статтяЯк за допомогою купальника отримати “нескінченно довгі ноги” на пляжних фото
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я