Чому корисно спати без одягу

0
Чому корисно спати без одягу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всі ми любимо вибирати гарні піжами, в яких буде приємно і комфортно спати, але багато дослідників стверджують, що краще спати без одягу. Можливо, така смілива зміна змусить вас зіткнутися з психологічними бар’єрами, проте ваш організм точно скаже вам «дякую». Розбираємось, у чому ж переваги сну без одягу.

Хороша якість сну

Всі ми знаємо, які сумні наслідки має хоча б одна безсонна чи неспокійна ніч. Глибокий міцний сон — запорука не лише здоров’я, а й гарного настрою. Він підвищує працездатність і заряджає енергією на весь день, так що у вас не з’явиться бажання подрімати кожні вільні 10 хвилин. Коли ви спите оголеною, температура тіла знижується – а це покращує якість сну та гарантує спокійну ніч.

Чиста шкіра

Якщо ви страждаєте від акне на спині, грудях та інших частинах тіла, то відмова від піжами допоможе впоратися із цією проблемою. Коли ви змінюєте свое положення уві сні, тканина треться об шкіру і посилює подразнення. До того ж, бактерії та шкірний жир залишаються на тканині і щодня заново стикаються зі шкірою (особливо, якщо ви рідко прете піжаму).

Зниження стресу

Стрес – побічний ефект безсонних ночей і поганого сну, який порушує рівень кортизолу в крові. Через це знижується імунітет, збільшується ризик розвитку серцевих захворювань та депресії. Здоровий відпочинок контролює рівень кортизолу, що допомагає організму краще впоратися зі стресом.

Впевненість

Сон оголеною підвищує вашу впевненість у собі, і навіть, згідно статті Forbes, допомагає заробити більше грошей, оскільки повноцінний відпочинок уночі розвиває стресостійкість та творче мислення.

попередня статтяСправи амурні та помилки знаків зодіаку в коханні
наступна статтяДекілька нетривіальних способів носити пуховик по-новому
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я