...
ГоловнаКрасаЯк зупинити осінній «волосопад» і покращити якість волосся

Як зупинити осінній «волосопад» і покращити якість волосся

Підпишіться на нас:

Сезонне випадіння волосся – поширене явище, з настанням холодів волосся стає сухим, як листя на деревах. Разом із фахівцем розбираємося, чому це відбувається і як підтримати волосся у міжсезоння.

“Осінній волосопад” – логічний процес, пов’язаний із різкою зміною погоди. У літні місяці на локони постійно впливає активне сонце, тому під негативним впливом ультрафіолету волосяні цибулини швидше переходять із фази росту у фазу випадіння.

Також УФ-випромінювання, гаряче повітря та морська вода порушують структуру волосся. Головний будівельний елемент його стрижня – кератин, практично випаровується, залишаючи всередині пустоти. У результаті волосся стає сухим, ламким та з посіченими кінчиками.

Як покращити якість волосся?

Якщо осіннє випадіння волосся почалося, зупинити його, на жаль, не вдасться. Як і зберегти локони, що вже перейшли у відповідну фазу випадіння.

Сильно пошкоджену структуру теж вилікують тільки ножиці. А ось до ботоксу чи кератину краще не вдаватися – вони ще сильніше деформують структуру волосся та посилять проблему.

Для повернення якості волосся та його збереження в осінній період потрібно продовжувати стежити за своєчасною гігієною шкіри голови. Раз на один-два тижні крім шампуню варто використовувати пілінг – це покращить живлення коренів. На додаток рекомендується застосовувати бальзами, маски та незмивний догляд з кератином, маслами, гіалуроновою кислотою, кофеїном та пептидами.

Підтримувати волосся важливо і зсередини: скласти збалансоване меню з білками, поліненасиченими кислотами, складними вуглеводами і жирами. Особливо важливо дотримуватись такого раціону тим, хто все літо сидів на жорсткій дієті, для того щоб ідеально виглядати на пляжі. На жаль, дефіцити лише посилюють випадіння волосся.

Також важливо уважно слідкувати за станом імунітету: вірусні інфекції, підвищена температура, запалення та вживання антибіотиків можуть суттєво вплинути на волосся. Тому не варто переохолоджуватись, спати менше 7 годин і часто стресувати. Все це знизить імунний захист організму, а разом із ними і якість волосся.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони з'являються і як...

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся блискучим і шовковистим...

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча «але»: наприклад, широкі...

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах може привертати до...