Який продукт не потрібно додавати в фарш, щоб котлети були “пишними”

0
Який продукт не потрібно додавати в фарш, щоб вони були
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У багатьох випадках обійтися без додавання хліба до фаршу досить складно. Всупереч поширеній думці цей інгредієнт потрібен задля економії м’яса. Хлібний компонент необхідний для надання фаршу клейкості та пухкості. Перше потрібно для полегшення формування котлет, а друге – для пишності страви. Однак іноді м’ясна основа виходить занадто клейкою, а м’ясні «заготовки» – надто жорсткими та сухими. Найчастіше це пов’язано з використанням «неправильного» хліба.

Поширена помилка господарок

Багато кулінарів-аматорів вважають, що при приготуванні котлет можна використовувати будь-який хлібний компонент. Однак це зовсім не так: свіжий хліб у фарші ні до чого. Якщо хлібобулочний виріб є занадто м’яким, фарш вийде дуже липким.

Проблема не тільки в тому, що м’ясна основа липне до рук. Справа ще й у неможливості приготування з такого фаршу пишних та соковитих котлет.

Який хліб потрібно додавати у фарш

Бажано, щоб у м’ясній основі виявився черствий білий хліб. Перед тим, як додати хлібобулочний виріб, його слід замочити. Як розм’якшувальну рідину можна використовувати як просту воду, так і молочний напій.

Після завершення процедури видаляти вологу з хліба не треба: у котлетах з’явиться додатковий сік. Страва вийде м’якою та ніжною.

попередня статтяЯк вирощувати помідори великими та “м’ясистими”
наступна статтяЯк приготувати сирну запіканку без борошна
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я