Кукурудзяна каша: у чому користь, як вибрати крупу

Підпишись на нас:

Загальновідомо, що каша – основа дитячого харчування, а кукурудза – це низькокалорійний, дуже корисний, надзвичайно смачний та поживний продукт. А якщо їх разом скласти та приготувати кукурудзяну кашу на молоці або просто на воді, то вийде ідеальна дієтична страва. На відміну від молочної, зварена на воді каша корисніша, що особливо важливо для здорового харчування як дітей, так і тих, хто на дієті і хоче схуднути.

Чим корисна кукурудзяна каша

Кукурудзяна каша містить велику кількість вуглеводів та клітковини, а також бета-каротин, вітамін А, практично всі вітаміни групи В. Також до складу входять магній, фосфор, цинк, залізо та селен. Кукурудзяна крупа містить багато заліза, багата на клітковину, амінокислоти, насичені і поліненасичені жирні кислоти.

Завдяки високому вмісту клітковини кукурудзяна каша допомагає нормалізувати травлення, покращує всмоктування корисних речовин у кишечнику. Також страва стимулює прискорення обмінних процесів, знижує рівень холестерину та підвищує рівень гемоглобіну в крові.

Кукурудзяна каша, як і вівсяна, не містить глютен: її можна включати до раціону немовлят і людей з непереносимістю глютену. Але важливо знати, що кукурудза обробляється на глютенових виробництвах.

Кукурудзяна каша вважається низькокалорійним блюдом: якщо її готувати на воді та без олії, калорійність страви становить близько 85 ккал на 100 грам.

Кукурудзяна каша та шкода для здоров’я

Кукурудзяна крупа рідко провокує розвиток алергічних реакцій, але може стати причиною алергії. Тому основне протипоказання у вживанні кукурудзяної каші – індивідуальна непереносимість. Також кукурудзяну кашу не рекомендується вживати при хронічних запорах, гострих запаленнях з боку органів шлунково-кишкового тракту, підвищеної згортання крові.

Як вибрати кукурудзяну крупу

Звертайте увагу на колір: він має бути яскраво-жовтим. По консистенції каша повинна бути розсипчастою, великого помелу, щоб час варіння займав щонайменше 15 хвилин. У крупі не повинно бути грудочок та темного сміття.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Найпростіший рецепт тістечка “Картопля”

Для того, щоб порадувати своїх гостей або домашніх, достатньо...

Як запобігти появі зморшок у зоні декольте: 3 головні поради

Прекрасна зона декольте завжди викликає захоплені погляди. Як же...

Як у суші-ресторані: простий рецепт маринованого імбиру

Любителі суші та японської кухні не з чуток знають...

Як розігнати метаболізм і худнути швидше: 3 найпростіші способи

Метаболізм відіграє неабияку роль у процесі схуднення та підтримання...

Навіщо господарки кладуть губку в барабан пральної машини: корисний лайфхак

Все частіше господині закидають нову та суху губку для...

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...