Б’юті-гід: як очищати шкіру влітку

0
Б'юті-гід: як правильно очищати шкіру влітку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Відповідає на головні питання косметолог, дерматолог Атаманчук Кароліна Василівна.

Чи можна робити пілінги влітку?

Можна, але з легким, неагресивним відлущуванням. Наприклад, ензимні: як активну речовину в них виступають ферменти, які м’яко «розчиняють» ороговілі луски. Цей пілінг підходить навіть для чутливої ​​шкіри із куперозом. З кислотних дозволені мигдальні та молочні. Але після процедури не забувайте про SPF-захист і на 2-3 тижні почекайте із сонячними ваннами.

Чи змінюється очищення шкіри влітку? На які засоби варто звернути увагу?

Влітку віддавайте перевагу легшим консистенціям. Так, якщо при нормальному типі шкіри в холодну пору року ви користувалися маслом або бальзамом із щільною текстурою, то зараз можна перейти на пінку або гель. Вибирайте те, що вам самим комфортно за відчуттями.

Для сухої та чутливої ​​шкіри відмінно підійдуть муси та молочко. Головне, стежте, щоб не залишалося почуття сухості та стягнутості після їх використання.

Власницям жирної шкіри також варто звернути увагу на гелі та пінки з м’якою формулою, краще для нормального або комбінованого типу шкіри. Не потрібно очищати та сушити її «до скрипу», це, навпаки, призведе до підвищеної роботи сальних залоз.

При комбінованому типі шкіри важливо підібрати засоби, які не пересушують сухі ділянки – наприклад, емульсію, що не піниться, або лосьйон.

Також незалежно від типу шкіри я б рекомендувала додати у домашній догляд легкі пілінги та маски, що очищають, з глиною, які абсорбують надлишки шкірного сала, – робіть їх приблизно раз на два тижні.

Які інгредієнти влітку під забороною в засобах для чищення?

Влітку у денній доглядовій косметиці під забороною ретинол, вітамін С та кислоти у високих концентраціях. Так що очищуючими засобами з даними компонентами користуйтеся з обережністю. Також будь-якої пори року не варто використовувати засоби для очищення з омиленими маслами та механічні скраби з дуже великими, жорсткими частинками.

Чистка обличчя – з якою періодичністю потрібно робити?

Вирушаючи у відпустку, можна зробити чистку за два тижні до від’їзду, а потім ще через десять днів після повернення. Загалом орієнтуйтеся на тип шкіри. Іноді при жирному типі шкіри можна зробити кілька процедур протягом місяця, а потім перейти на режим один раз на три тижні. А ось при сухій та чутливій шкірі краще намагатися максимально скоротити кількість та періодичність чисток, частково замінивши їх ензимними пілінгами. Але точні цифри лише за показаннями.

Як очистити шкіру після SPF та стійкого макіяжу?

Після щільних санскринів із насиченою текстурою та стійкого макіяжу очищайте шкіру у два етапи. Спочатку використовуйте засіб для зняття макіяжу (найкраще розчиняють ті, що на масляній основі), а потім засобом для чищення — наприклад, гелем або пінкою — змивайте все остаточно.

Забиті пори, жирний блиск – як із цим впоратися?

Регулярно робіть чистку обличчя в салоні, а вдома використовуйте маски, що очищають, і пілінги. Щоб запобігти появі закупорених пір і жирного блиску, підберіть легкий денний крем з ефектом, що матує, і завжди тримайте напоготові в сумочці серветки для обличчя.

попередня статтяВаримо зелений борщ із кропивою: “секрети” приготування
наступна статтяЧому господині не викидають кісточки, коли варять абрикосове варення: дізнавшись про це, ви зробите так само
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я