Що робити, якщо помідори “нарощують” листя, а зав’язі немає

0
Що робити, якщо помідори
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У червні помідори активно розвиваються, йде збалансоване зростання кореневої та надземної частини рослин. Якщо всі процеси проходять правильно, то починають цвісти перші китиці. Однак буває так, що кущ нарощує багато зеленої маси, а квіток мало, і вони не утворюють зав’язі.

Прибрати підживлення азотом

Помідори споживають із ґрунту у великих обсягах азот, в результаті йде активне зростання листя та пасинків. Надлишок елемента веде до того, що рослина не засвоює інші корисні речовини із ґрунту. Тому у рослини мало квітів і не утворюються зав’язі.

В даному випадку дачники припиняють вносити азотне підживлення, роблячи вибір на користь тих складових, які наситять рослину калієм та фосфором.

Борна кислота

При активному нарощуванні зеленої маси вносять позакореневе підживлення борною кислотою. Засіб стимулює цвітіння кущів.

Нижнє листя та пасинки

У червні дачники видаляють нижнє листя помідорів. Залишають три листки нижче першої китиці – інші прищипують. Крім того, важливо провести пасинкування з урахуванням особливостей сорту. При цьому городники стежать за тим, щоб не відбувалося загущення куща. Через зростання непотрібних пасинків загальмовується цвітіння та утворення зав’язей.

Полив

Для зниження зростання зеленої маси зменшують полив помідорів. Роблять це не 2-3 рази на тиждень, а один. Зниження вологості ґрунту зменшить активне зростання листя.

попередня статтяЧому не можна пити апельсиновий сік вранці
наступна статтяЯк схуднути, якщо щодня їздити на велосипеді
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я