Чотири способи, які допоможуть позбутися колорадського жука на картоплі

0
Чотири способи, які допоможуть позбутися колорадського жука на картоплі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Є як мінімум три шляхи: хімікати, біологічні препарати та народні засоби, часом дуже незвичайні.

Подробиці

Хімікати – старий метод, тому що люди останнім часом неохоче поливають свої ділянки “ядерною” хімією. Та й жуки швидко звикають до дози хімікалію. Але якщо ви зважилися на такий спосіб боротьби з жуком, обов’язково вивчіть в інструкції, який період очікування у обраного засобу. Це той час після обробки, коли ви не повинні вживати в їжу частини обприсканих рослин. У деяких препаратів він дуже великий. Обробку рекомендують проводити виключно на ніч, у тиху суху погоду – тоді отрута залишиться на листі, а не піде в землю. І не забудьте захистити органи дихання та шкіру.

Біологічні препарати – це більш сучасний етап розвитку садових технологій. Терміни очікувань вони дуже маленькі, й у землі вони не зберігаються. Щоправда, вони здебільшого згубні для бджіл. Городники рекомендують розпочинати обробку, коли на 10% кущів з’явилися жуки. Щодо діючої речовини, то популярністю користуються препарати на основі фітоверму. Їх розводять водою (10 мл 0,2% на відро), додають магазинний прилипач і щедро обприскують кущі. Ефекту вистачить на 3-4 тижні.

Ну і як без народного способу! Така бовтанка точно не нашкодить городу, а при регулярному застосуванні стане чудовою профілактикою для поширення жуків. На 2 літри води треба взяти 25 мл дьогтярного мила та 25 мл березового дьогтю, добре перемішати та оббризкати цим складом картоплю після заходу сонця. Вологі кущі посипають дрібною деревною золою – все! Обробку рекомендують повторювати раз на 15-20 днів.

Ну і нарешті – дивний спосіб. Кажуть, що жуки дуже бояться зілля, створеного… із них самих. Потрібно набрати склянку жуків та личинок, залити 5 літрами води, закрити кришкою та настоювати 4-6 днів, поки мертві шкідники не опустяться на дно. Потім розвести настій водою у співвідношенні 1 до 2 та обприскати плантації. Городники, які практикують цей метод, стверджують, що у жуків починається масова міграція з вашої ділянки.

попередня статтяЯк зберігати консервацію, щоб вона не зіпсувалася
наступна статтяЩо посіяти в серпні, щоб збільшити урожай полуниці наступного року
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я