...
ГоловнаПорадиЧи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Чи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Підпишіться на нас:

Про пральні машини між експертами, сервісними службами та споживачами постійно точаться розмови та суперечки щодо включення в розетку. Перша половина стверджує, що краще виймати в період відсутності дії, а останні впевнені, що й так все буде нормально. Розберімося дещо детальніше.

Яка повинна бути розетка

Для того, щоб пральна машина залишалася постійно включеною в розетку, вона повинна бути заземлена. Без цього експлуатація не рекомендується. Розетка повинна бути окремою та подавати електрику виключно на техніку. Бажано, щоб там не було інших виходів та відгалужених розеток. Зокрема, виробники не рекомендують використовувати подовжувачі.

Думка сервісних центрів

Експерти з ремонту та обслуговування радять відключати пральну машину від розетки після циклу роботи. В моменти перепаду напруги техніка залишається в електроланцюзі, що може призвести до її виходу з ладу. Навіть виключений режим в програмному форматі не дає гарантії захисту від сильних перепадів напруги.

З цього приводу можуть виникнути суперечки, коли кажуть: «Ніхто не виймає, чого я буду це робити». Добре, коли все добре, але в нас час, коли постійні відключення та включення електроенергії та нестабільна робота мережі, краще перестрахуватися.

Висновок: залишати пральну машину включеною в розетку можна, якщо ви впевнені в якості електропроводки вашої оселі та відсутності перепадів напруги.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Безпечний домашній фумігатор проти комарів замість магазинної «хімії»

Постійно дихати хімічними засобами — не найкраща ідея. Виробники стверджують, що вони безпечні. Проте значно безпечніше, коли ви...

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та меблів на ньому...