...
ГоловнаПорадиЯку їжу, крім яєць і рису, не варто гріти у мікрохвильовій печі

Яку їжу, крім яєць і рису, не варто гріти у мікрохвильовій печі

Відомо, що краще не піддавати тепловій обробці пластик (або алюмінієву фольгу). Але навіть деякі продукти можуть стати токсичними, якщо їх розігріти у мікрохвильовій печі. Ось що вам потрібно знати.

Підпишіться на нас:

Близько 30 років тому на кухнях в різних країнах почали з’являтися мікрохвильові печі і люди стали залежати від цього приладу. Тепер людям важко уявити приготування вівсянки, гарячого шоколаду чи попкорну без мікрохвильової печі. І все ж багато хто неправильно використовує мікрохвильову піч для розігріву їжі, адже є небезпечні ризики, пов’язані з певними продуктами.

Варто пам’ятати: мікрохвильова піч не розігріває їжу рівномірно, — тому деякі бактерії в розігрітій їжі можуть вижити.

Що не можна гріти в мікрохвильовій печі

  1. Варені яйця

У шкаралупі або без шкаралупи, коли зварене яйце потрапляє в мікрохвильову піч, скупчення пари, як у мініатюрній скороварці, може призвести до вибуху продукту. Однак, якщо готове яйце необхідно розігріти, розріжте його на дрібні шматочки.

2. Грудне молоко

Багато молодих мам заморожують і зберігають грудне молоко для подальшого використання. Щоправда, так само, як мікрохвилі нагрівають тарілки з їжею нерівномірно, вони також можуть нерівномірно нагрівати пляшечку з грудним молоком, створюючи «гарячі крапки» у напої, які можуть серйозно обпалити рот та горло малюка.

Крім того, існує небезпека через канцероген, пов’язана з повторним нагріванням пластику. Фахівці із США рекомендують розморожувати грудне молоко у каструлі на плиті.

3. Рис

За даними Агентства харчових стандартів США, приготування рису в мікрохвильовій печі іноді може призвести до харчового отруєння. Проблема з рисом пов’язана із звичайною присутністю високорезистентних бактерій Bacillus cereus. Тепло вбиває їх, але, згідно з даними Міжнародного журналу харчової мікробіології, вони можуть утворювати спори, які є токсичними для людини.

Дослідження підтвердили: як тільки рис виймають з мікрохвильової печі і залишають при кімнатній температурі, будь-які спори можуть розмножуватися і викликати харчове отруєння.

4. Листова зелень

Західні вчені з’ясували, що при обробці в мікрохвильовій печі нітрати листової зелені (які самі по собі дуже корисні) можуть перетворитися на нітрозаміни, які можуть бути канцерогенними.

5. Буряк

Те ж хімічне перетворення, що відбувається з листовою зеленню, відбувається і при розігріванні буряків та ріпи, які багаті на нітрати.

6. Фрукти

З винограду, приготовленого в мікрохвильовій печі, не утворюється родзинка, але утворюється плазма – форма матерії, яка створюється, коли газ іонізується та пропускає електрику.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Безпечний домашній фумігатор проти комарів замість магазинної «хімії»

Постійно дихати хімічними засобами — не найкраща ідея. Виробники стверджують, що вони безпечні. Проте значно безпечніше, коли ви...

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та меблів на ньому...