5 кухонних “секретів”, про які ви могли не знати

Підпишись на нас:

Все складається з дрібниць – вираз, що добре характеризує наш кухонний побут. Його функціональність підпорядковується цілій низці критеріїв: де ви зберігаєте продукти, як ви їх зберігаєте та які «хитрощі» застосовуєте під час приготування улюблених страв. У цьому матеріалі ділимося найкориснішими лайфхаками для того, щоб на кухні завжди був порядок. Починаємо саме з нього.

Вершкове масло потрібно викладати з упаковки

В більшості пунктів цієї статті криється звичайна хімія. У поліетиленовій або паперовій упаковці вершкове масло зіпсується і втратить свої смакові якості набагато швидше, ніж, будучи перекладеним у маслянку, фольгу або пластиковий контейнер.

До речі, зберігати його біля ароматних страв точно не варто: вершкове масло чудово «вбирає» сторонні запахи. Якщо ви хочете продовжити йому життя, додайте в маслянку шматочок цукру. Так масло точно збереже свої смакові якості і залишиться у вашому холодильнику на довше.

Не давайте листям салату вбирати вологу

Ці інгредієнти є, мабуть, найпопулярнішими на кухні сучасних леді, тому особливу увагу треба приділяти їхньому правильному зберіганню. Насамперед варто зрозуміти: листя салату псуються насамперед через те, що активно вбирають у себе вологу з навколишнього середовища. Щоб запобігти цьому, зберігайте салатове листя обгорненим у паперовий рушник, щоб саме він вбирало надлишок вологи, а ваша зелень залишалася свіжою.

Потрібно знати, які овочі та фрукти можна зберігати у холодильнику, а які ні

Цей пункт – частий «камінь» спотикання для тих, хто тільки починає вивчати численні секрети кухні. Багато хто вважає, що зберігання фруктів та овочів у холодильнику – незаперечно правильний крок, оскільки холод зберігає їх свіжими. Як би там не було, це помилка: картопля, томати, банани, яблука – все це можна і потрібно зберігати поза холодильниками.

Наприклад, якщо зберігати картоплю у холодильнику, вона може стати надто солодкою саме через низьку температуру. Інші вищезгадані продукти під впливом низьких температур починають виділяти і накопичувати в собі етилен: він призводить до того, що процес гниття починається раніше, ніж потрібно.

Не ставте молоко на полички дверцят холодильника

Більшість з нас робить так автоматично: це дійсно дуже зручне місце для пачок молока, які могли б зайняти на основній полиці холодильнику її добру третину. Однак ця нераціонально: саме в цьому відсіку холодильника температура повітря трохи вища, ніж у решті, а відчинення дверцят холодильника викликає додаткові стрибки температури. Підсумок: молоко починає псуватися швидше, і одного прекрасного ранку ви можете залишитися без улюбленого молока.

Холодильник – не найкраще місце для хліба

Спечений хліб складається з крохмалю, води та протеїну, що визначає його структуру. У процесі випікання крохмаль у складі борошна починає активно поглинати та затримувати воду. Однак цей процес не закінчується навіть після того, як виріб більше не випікається .

Якщо покласти хліб у холодне середовище, з крохмалем відбудеться так звана ретроградація: крохмальний гель стане менш еластичним, а хліб втратить повітряну текстуру досить швидко, стане черствим і навряд чи зробить ваш ланч пікантним.


На додаток:

  • Збивайте яєчні білки кімнатної температури: так ви зможете збити їх швидше та якісніше, особливо якщо плануєте готувати основу для десертного крему або меренги.
  • Для смачного та ніжного пюре відмовтеся від блендера на користь звичайної товкачки. Блендер зробить картопляну масу в’язкою та липкою, а не повітряною та легкою, якою ми хочемо її бачити.
  • Не забувайте розмішувати макаронні вироби в процесі варіння. Факт того, що її потрібно поміщати саме в киплячу воду, широко відомий, проте далеко не кожен знає, що пасту необхідно розмішати відразу після опускання в окріп. Так макарони не злипнуться і не пристануть до дна каструлі.
  • Якщо ви готуєте блюдо, до списку інгредієнтів якого входить вино, не намагайтеся вибирати таке, яке б із задоволенням спробували у соло-виконанні. У цьому випадку вино – лише один із ряду інгредієнтів і за максимальною якістю гнатися не обов’язково.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...

Смачний салат з кисломолочного сиру з овочами: корисний рецепт

Для того щоб бути здоровою людиною, потрібно дотримуватися принципів...

Секретний спосіб посадки помідорів: урожай гарантований

Томати є культурою вимогливою. Їй потрібна освітлена сонцем територія,...

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...