...
ГоловнаКрасаУ чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Підпишіться на нас:

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а їхнє місце посідають майже такі самі моделі, лише за підписом «Осіння лінійка» та у чому важлива різниця?

По-перше, у матеріалі. І ні, проблема навіть не в складі (найчастіше і осінні, і літні, і навіть зимові джинси зроблені зі 100% бавовни), а в щільності. Про цей показник зазвичай забувають, а дарма, адже він один із ключових для будь-якого виробу.

Щільність деніму визначити просто, запам’ятай два способи. Перший – супербанальний – просто помацати джинси. У більшості випадків наших тактильних відчуттів достатньо, щоб визначити, наскільки грубий і товстий матеріал. Другий – подивитися на етикетці, що вшита у внутрішній частині речі, унції (так вимірюється вага, що впливає на щільність).

У легкої джинси має бути приблизно 10-12 унцій. Відповідно, чим більший показник, тим щільніший матеріал.

По-друге, різниця у кольорі. Може, ти помічала, що є закономірність у тому, які саме джинси бренди включають до своїх літніх колекцій: найчастіше це денім у світлих відтінках.

Тут також причина досить банальна: у темних штанах у сонячну погоду ходити спекотно. Вдаватися до законів фізики не будемо, тільки скажемо, що чорний/темно-сірий/темно-синій поглинає світло, і одяг від цього нагрівається, з білим/блакитним/світло-сірим все навпаки. Тому для теплої пори року вибирай другий варіант.

Плюс візуально світлий денім легше уживається з такими ж легкими літніми матеріалами на зразок льону, шовку, віскози, кроше і так далі. І навпаки, щільна темна джинса добре розбавляє образи з вовняними светрами, твідовими жакетами та іншими важкими речами.

Ось і всі секрети! Тепер, коли є відповіді на питання, можна продовжити шопінг.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів - завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так...

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...

Чому західні візажисти не використовують туш і тобі не радять

Для більшості з нас туш для вій є таким же важливим косметичним засобом, як помада або тональний крем....