Як зробити “найпростіший” домашній квас

0
Як зробити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Квас називають засобом від 100 хвороб, а його віддані любителі цінують напій за прохолоду, яку він дарує в спекотні літні дні. Але йдеться не про магазинний продукт, а про домашній ароматний квас, який виходить і смачним, і корисним.

Складові:

  • житній хліб – 400 г;
  • родзинки – 100 г;
  • свіжі дріжджі – 10 г;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 4 л.

Знадобиться також 3-літрова банка з кришкою, емальована або скляна ємність об’ємом 5 л, пляшки для зберігання.

Як приготувати

  1. Хліб нарізують невеликими шматочками, кладуть на лист і відправляють у духовку на 20 хвилин при температурі 160 градусів. Повинні вийти ароматні сухарики із золотистою скоринкою.
  2. Сухарики поміщають у 3-літрову банку, заливають 2 л окропу та залишають до повного остигання (близько 4-6 годин).
  3. Після остигання проціджують вміст банки через марлю (марлю згортають у 6-8 шарів). Розмоклі сухарі віджимають, поміщають назад у банку, заливають 2 л окропу і накривають кришкою. Настоюються протягом години.
  4. Через годину проціджують вміст банки та зливають у ємність, де вже знаходиться хлібний настій першої партії. Осад зливати не потрібно. Повинно вийти трохи менше 4 л квасу.
  5. Потім розчиняють дріжджі в 100 г хлібного настою та зливають у загальну ємність. Далі додають цукор та родзинки. Усі добре розмішують, щоб цукор повністю розчинився. Залишають настоюватися при кімнатній температурі на 10-12 годин.
  6. На фінальному етапі залишається лише процідити напій, розлити по пляшках та прибрати на 4–5 годин у холодильник. Квас за цим рецептом виходить газований.
попередня стаття3 помилки у догляді за малиною, які знижують урожайність наступного року
наступна статтяЯкі стрижки додають віку
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я