...
ГоловнаКрасаЧому західні візажисти не використовують туш і тобі не радять

Чому західні візажисти не використовують туш і тобі не радять

Підпишіться на нас:

Для більшості з нас туш для вій є таким же важливим косметичним засобом, як помада або тональний крем. Але останнім часом все більше популярності набирає макіяж без використання туші, і ось чому.

Туш для вій – це основа класичної косметички. Багато дівчат можуть легко обійтися без яскравої помади, пудри або тіней для повік, але відмовитися від макіяжу очей здається неможливим.

Здається, ми так звикли до густих чорних вій, що без них не впізнаємо себе в дзеркалі. Ну, або здаємося собі втомленими або недостатньо привабливими. Але поки ми з тобою не можемо уявити життя без туші, західні візажисти вже деякий час намагаються її «відмінити». Так-так, більше ні туш, ні накладні, ні нарощені вії не вважаються основою гарного макіяжу! Це, як і раніше, вважається золотим стандартом для червоних доріжок, але в інших ситуаціях все активніше зустрічаються альтернативні варіанти макіяжу очей.

Експерти вважають, що всьому виною пандемія коронавірусу, причому у своїх різних проявах.

Спочатку від туші почали відмовлятися з гігієнічних міркувань, яких в епоху коронавірусу стали дотримуватися ще ретельніше, ніж раніше. На відміну від інших б’юті-засобів, туш максимально незручно використовувати в роботі з великою кількістю клієнтів. Якщо використовувати нові пензлики, витрата продукту виходить колосальною. А якщо не використовувати зовсім, то можна довго розмірковувати про всі інфекції, які можуть передаватися через слизові.

Однак більшою мірою на «відміну» туші вплинув масковий режим. У 2020 році, коли помади стали незатребуваними, б’ютіголікі почали експериментувати з макіяжем очей. У хід йшли неонові тіні та підводки, стрази та гліттер. Якоїсь миті туш для вій стала відволікати увагу від основного задуму макіяжу. А густі вії перестали бути фінальним штрихом, без яких погляд не видається досить виразним.

І ось на Тижнях моди моделі стали виходити на подіум з ненафарбованими очима. А деякі зірки демонструють макіяж без туші у своїх соцмережах та навіть на обкладинках журналів.

Звичайно, такий б’юті-тренд не має на увазі повну відмову від найпопулярнішого косметичного засобу – все-таки ми всі так звикли до туші, що без неї почуваємося некомфортно. Однак тепер куди доречніше відмовлятися від надмірного фарбування вій у кілька шарів, особливо при яскравому та незвичайному макіяжі.

Інший варіант – не фарбувати нижні вії. Ну, або ж виділяти тушшю лише куточки очей.

На відміну від чорної туш у бордовому відтінку делікатніше виглядає на віях, хоча природним цей варіант відтінку не назвати. Поряд із її поширенням не втрачає популярності і коричнева туш для вій. Навпаки, коричнева туш випускається в різних відтінках – у світліших для блондинок і насичених темних.

Як мінімум коричнева туш – оптимальний вибір для літа, коли хочеться робити легший макіяж і заразом акцентувати увагу на засмаглому відтінку шкіри (коричнева гамма відмінно з цим справляється). До того ж, перехід на м’яку коричневу туш з часом може перейти і у відмову від туші взагалі. Можливо тобі все-таки сподобається більш натуральний образ?

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів - завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так...

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...