...
ГоловнаЛайфстайлСкільки листя залишати на помідорах і як не обірвати зайве

Скільки листя залишати на помідорах і як не обірвати зайве

Підпишіться на нас:

Важлива процедура, про яку знає багато дачників, але не всі знають, як правильно її проводити, щоб отримати максимальний ефект. За незнанням рослинам можна нашкодити, і тоді результат викличе розчарування.

Подробиці

Агротехнічний захід найчастіше проводять на рослинах, які ростуть у закритому ґрунті. На грядках такий захід не завжди виправданий.

Процедура зводиться до того, що в середині-кінці вегетації дачники обривають нижнє листя томатів.

Роблять це для зменшення ймовірності зіткнення листя з бактеріями, для профілактики фітофтори. Крім того, це проводиться для зниження навантаження на кущ, прискорення дозрівання.

Ближче до кінця вегетації починають обривати листя після дозрівання чергової китиці. При цьому залишають лист над частиною, що “обвішана” плодами. Його називають “годуючим”, тому що він забезпечує більшу частину фотосинтезу, віддає поживні речовини.

До того, як китиця не набере розмір і вагу, які властиві сорту, листя не обривають.

Перед початком дозрівання видаляють нижнє листя (над китицею, що дозріває). Верхні (над китицею) не чіпають.

Потім ситуативно обривають нижнє листя після дозрівання чергової китиці. Проте зривають не все поспіль. Цим можна здорово знизити врожайність та занапастити рослини. Максимум обривають до третьої китиці.

Листя видаляють не відразу, а по одному. Щонайбільше два на тиждень. На рослині має залишитися щонайменше 12 листків. На піку температур – близько 14 листків.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на землю» і вдягнути...

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні Безумовно, головний модний камбек осені...

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже комфортно, а по-друге,...