...
ГоловнаКрасаДе знаходиться «найнебезпечніша точка для парфумів» і чому вона такою вважається

Де знаходиться «найнебезпечніша точка для парфумів» і чому вона такою вважається

Підпишіться на нас:

Куди ти наносиш улюблені духи? Цілком ймовірно, що ти не обходиш стороною шию. Весь час це вважалося абсолютно нормальним. Тепер інтернет-користувачі жваво дискутують про те, як аромати впливають на ніжну шкіру шиї та декольте, і до обговорення підключилися навіть б’юті-експерти.

У соцмережах віруситься новий тренд: блогери масово відмовляються наносити парфум на шию та радять наносити його на одяг. Вони запевняють, що спирт у складі парфумів дуже сушить шкіру, може підвищувати фоточутливість, а також провокувати появу передчасних ознак старіння. Деякі не забувають і про ефірні олії у складах парфумерних композицій — і висловлюють побоювання щодо їхнього безжального ставлення до дорогоцінних прикрас та біжутерії.

Невже найпопулярніша «гаряча точка», що відповідає за те, як розкриваються парфуми, насправді не підходить для нанесення духів, як ми звикли вважати? Дивлячись з якого боку проаналізувати це питання!

Дерматологи запевняють, що класичне використання ароматів нічим нам не зашкодить — на шию потрапляє так мало рідини під час розпилення, що сухість шкіри малоймовірна.

Є лише одна б’юті-проблема про яку варто задуматись.

Духи, нанесені на тіло, протягом дня поєднуються із запахом поту, що може змінювати “звучання” парфумерної композиції. Але це актуально лише для особливо спекотних днів, коли ми потіємо більше звичайного, хоча з погляду потовиділення шия — не найактивніша зона тіла. Але як альтернатива можна наносити парфуми на ділянки, закриті одягом. Це оптимальний варіант, якщо тебе засмучує той факт, що спирт в ароматах підвищує фоточутливість шкіри і стає причиною сонячних опіків.

За високого УФ-індексу справді можна чекати біди від будь-якого б’юті-засобу — навіть якщо він створений спеціально для пляжу. Хоча іноді справа зовсім не в сонці, а в індивідуальній реакції на компоненти парфуму, наприклад, на консервант, ефірну олію, барвник. Будь уважніше до своїх відчуттів, і за найменшого дискомфорту припини використання аромату. Відклади його на пару тижнів, а потім перевір, чи залишається дискомфорт після використання.

А взагалі спирту в парфумах не так багато. Набагато більше там звичайної води!
Саме тому, до речі, той самий аромат, вироблений у різних країнах, може пахнути трохи по-різному. Справа не в підроблених флаконах, а в тому, що на заводах використовують місцеву воду. Вона впливає на хімічні процеси, що відбуваються під час виготовлення парфуму.

Отже, підіб’ємо підсумок. Спирт у духах не зашкодить шкірі. Але якщо ти все-таки не хочеш подразнення шкіри, ось кілька порад, як уникнути такої неприємності.

  • Вибирай парфуми без спирту або з низьким вмістом спирту. Багато виробників випускають такі варіанти. Більше того, аромати без спирту зараз у тренді – завдяки авторській колекції двофазних парфумів Белли Хадід.
  • Використовуй зволожуючі креми та лосьйони перед нанесенням парфуму. Це допоможе створити бар’єр між шкірою та спиртом, запобігаючи його негативному впливу на шкіру.
  • Уникайте нанесення парфумів на відкриті рани або пошкоджену шкіру (щипатиме і посилить дискомфорт.
  • А от у випадку, якщо ти хочеш, щоб запах був легшим і ненав’язливішим, найкраще наносити парфуми на волосся. Вони добре вбирають аромат та забезпечують делікатний та довгий шлейф.

Ну, а бризкати парфуми на одяг ми радимо тільки в тому випадку, якщо ти звикла носити один, максиму два аромати.  Адже на тканині запах тримається довше, як правило аж до праня. Ще в такому разі, звичайно ж, варто пам’ятати, що деякі компоненти парфумів, а саме ефірні олії, можуть залишити плями на речах, особливо на одязі з делікатних тканин. Тому перед використанням парфумів необхідно провести тест на невеликій ділянці матеріалу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...

Чому західні візажисти не використовують туш і тобі не радять

Для більшості з нас туш для вій є таким же важливим косметичним засобом, як помада або тональний крем....

5 причин, чому твоє взуття виглядає “дешево” і псує весь образ

Це тільки на перший погляд здається, що взуття не впадає у вічі – саме ця деталь грає чималу...

Льняні штани для спекотного серпня: ідеальна інвестиція на цей та наступний рік

Коли стилісти говорять про грамотну інвестицію у гардероб, вони мають на увазі лляні штани. Знаєш, яка тканина є...