...
ГоловнаЛайфстайлЧому тобі варто обходити стороною звичайних акваріумних рибок: шокуючий факт

Чому тобі варто обходити стороною звичайних акваріумних рибок: шокуючий факт

Підпишіться на нас:

Кожен знайомий із акваріумними рибками, які відомі своєю здатністю заспокоювати, приносити радість і відпочинок. Якщо настрій на нулі або день просто не задався, достатньо подивитися на рибок – настрій та самопочуття покращуються.  

Однак, ці милі істоти, окрім своїх терапевтичних властивостей, можуть представляти потенційну небезпеку для здоров’я людей.

Туберкульоз риб є зоонозним захворюванням, яке смертельно для риб і передається людям через забруднену воду чи відкриті рани. Туберкульоз риб викликається групою патогенів, які належать до роду Mycobacterium.

Відомо, що ця небезпечна хвороба передається від риби до власника через поганий або неправльний догляд. Гострий хребет сома або укус риби може перенести хворобу на твої відкриті рани. Ушкодження дадуть знати про себе через кілька місяців після того, як бактерії інкубуються усередині системи.

Якщо ти знаходилася в контакті із зараженою рибою, то можуть проявитися такі симптоми, як висипання, почервоніння, виразки різного розміру та лущення. Недуга, звісно, не смертельна, але додасть безліч турбот. Варто частіше проводити чистку акваріума, і все буде добре.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Названо трендові кольори взуття восени 2024 року

Взуття вважається найважливішим елементом будь-якого образу. Однак найчастіше дівчата вибирають універсальні пари, які, як правило, не привертають до...

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо з верхнім одягом...

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд завдання здається максимально...

Що додати в каву замість цукру, щоб схуднути: найкорисніший природний підсолоджувач

Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодкого смаку напою...