...
ГоловнаКрасаЯк правильно обрати коротку стрижку жінці 50+: поради стиліста та готові ідеї...

Як правильно обрати коротку стрижку жінці 50+: поради стиліста та готові ідеї зачісок

Підпишіться на нас:

Переступивши рубіж у 50 років, жінка вже точно знає, що їй пасує, а від чого краще відмовитись. Вона перестає відштовхуватися від загальноприйнятих стандартів і дозволяє собі експериментувати. Шкода лише втраченого часу і того, що внутрішній розвиток часто відбувається пізніше, ніж хотілося б. Тому потрібно користуватися моментом і пробувати те, на що не вдалося вирішити десять років тому. Важливо жити тут і зараз, а під час роботи над зовнішністю думати про свої бажання, а не про те, що скажуть люди.

Вік 50+ можна назвати одним із найчудовіших періодів у житті жінки, коли вона точно знає, чого хоче і чого прагне. Соціальні стереотипи та думка оточуючих вже не мають впливу при виборі одягу чи зачіски.

Зараз настає ера жінок, які дозволяють собі виглядати стильно, ретельно стежать за собою і бачать всі переваги своєї зовнішності. Про те, які стрижки сьогодні є найбільш актуальними для категорії 50+, ми дізналися у топового стиліста Сергія Зими.

Час відкриттів та змін

Елегантний вік 50+ має свої особливості, які необхідно враховувати при зміні іміджу:

  • гормональна перебудова, що вимагає коригування догляду за шкірою та волоссям;
  • уповільнення обміну речовин; необхідність більш збалансованого харчування;
  • зниження еластичності шкіри;
  • вікові зміни волосся: сивина, стоншення, ламкість.

Не секрет, що грамотно підібрана зачіска здатна підкреслити зрілу красу та привабливість жінки.

Короткі стрижки є правильним вибором у віці за 50 – це можливість продемонструвати свою індивідуальність та впевненість у собі.

Не варто відмовлятися від пікантної недбалості в образі, що сьогодні перебуває на піку популярності. А ось складні монументальні укладання у кілька ярусів потрібно залишити у минулому.

Не потрібно боятись пробувати нове, варто постаратися знайти свій унікальний стиль. Адже зараз настає найкращий час для глобальних змін і приголомшливих відкриттів. Варто звернути увагу на сучасні варіанти боба та піксі, які візуально омолоджують та надають вигляду свіжості.

Зараз багато жінок за 50 віддають перевагу ультрамодним коротким зачіскам, орієнтуючись на їхню зручність та оригінальність. Однак необхідно пам’ятати, що неправильно виконана стрижка може зробити обличчя візуально старшим, а хороша робота майстра, навпаки, дозволить виглядати на десяток років молодшою.

Головні правила при виборі стрижки:

  • Зверніть особливу увагу на зачіски, що підкреслюють твою індивідуальність.
  • Будь впевнена в собі та насолоджуйся своїм віком.
  • Якщо тобі до душі коротке волосся, потрібно обов’язково враховувати його густоту і форму обличчя. Це допоможе отримати результат, який точно потішить.

Правильна стрижка: рекомендації спеціаліста

Можна почати з креативних варіантів, які підкреслять твої переваги та розкриють тебе з нового боку.

Коротка зухвала стрижка

Текстурну стрижку з коротким чубчиком можна виконати як у сивому кольорі, так і в інших відтінках. Вона чудово виглядає з діловим гардеробом та з одягом у стилі casual.

Якщо хочеш зробити образ яскравішим, додай до нього червону помаду, і ти точно не залишишся непоміченою. Такі зачіски варіативні, їх можна укладати різними стайлінгами. Створення зачіски не вимагатиме багато часу: ти витратиш всього 30 секунд на сушіння феном і 30 секунд на нанесення засобу для укладання.

Для обличчя у формі серця або овалу краще обрати грайливу стрижку піксі, яка чудово поєднується з класичним та романтичним одягом. «Гарсон» і «гаврош» із «рваною» філіровкою дозволять тобі урізноманітнити свій стиль, додавши до нього трохи недбалості. Дані моделі підходять не тільки для густого, але і для тонкого волосяя, а також для злегка хвилястого волосся.

Коротка стрижка з подовженою гривкою

Цей варіант надасть тобі жіночного та романтичного вигляду. Він менш варіативний у укладанні через довгу гривку, зате дозволяє вдало обіграти скроневу зону, додавши додаткового обсягу. В даному випадку образ виглядатиме спокійніше. Якщо ж виголити скроні, зачіска стане більш зухвалою та пустотливою.

Придивись до того, як носить таку стрижку Мей Маск. Це допоможе тобі зрозуміти, які стилі одягу з нею поєднуються.

Варіант зачіски досить універсальний, він відмінно підійде як для густого і щільного, так і для тонкого, слов’янського, кучерявого і хвилястого волосся.

Короткий боб

Вибираючи цю зачіску, ти збережеш жіночність і підкреслиш густоту свого волосся. Цю стрижку можна укладати по-різному за рахунок форми, а подовжена гривка додасть привабливості та чарівності. Головне — не переборщити з обсягом, щоби не додати собі віку. З іншого боку, пишні зачіски виглядають статусно та органічно вписуються в образ бізнес-леді. Боб з асиметричною гривкою підійде для прямокутного обличчя та більш вільного стилю одягу. Стрижка доречно виглядатиме як з діловим костюмом, так і в вечірньому образі. Вона укладається буквально за п’ять хвилин і рекомендована для кучерявого, густого і слов’янського волосся.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...

Як носити мереживо і не виглядати зухвало: 4 способи уникнути модної поразки

Влітку-2024 гіпюр і мереживо вважаються одними з найтрендовіших матеріалів - завдяки стилістиці нульових і тренду на mermaidcore. Так...

Як спілкуватися з б’юті-майстром, щоб послуги приносили лише радість: 3 головні правила хорошого клієнта

Фахівці б'юті-сервісу стараються бути максимально ввічливими: вони відповідають на всі запитання, підбирають зручні віконечка для запису і роблять...

Чому західні візажисти не використовують туш і тобі не радять

Для більшості з нас туш для вій є таким же важливим косметичним засобом, як помада або тональний крем....