...
ГоловнаЛайфстайл7 засобів від комарів із безпечними формулами для шкіри

7 засобів від комарів із безпечними формулами для шкіри

Підпишіться на нас:

Комарі заважають насолоджуватися літніми вечорами? Тобі допоможуть засоби на основі ефірних олій! Ми підібрали варіанти, які не схожі на задушливі хімічні спреї. Їх можна наносити прямо на шкіру і більше не доведеться вибирати між комфортом та відсутністю комах!

Комарі можуть зіпсувати будь-який вид відпочинку на природі та здається, що без хімічних репелентів не обійтися. Але є способи боротьби з комахами, які не шкодять здоров’ю та навколишньому середовищу. Багато з цих засобів підходять навіть для найменших — на відміну від більшості позицій із супермаркетів із позначкою 3+.

Найчастіше в основі натуральних засобів для захисту від комарів лежать гідролати та ефірні олії з рослин, запах яких відлякує комах.

Найефективніші рослинами проти комарів це:

  • Лаванда. Має сильний аромат, який відлякує комарів. Вона також заспокоює нервову систему та допомагає заснути.
  • М’ята. Ефірна олія м’яти має свіжий та бадьорий аромат, який не подобається комарам. Вона також допомагає покращити травлення та зняти головний біль.
  • Розмарин. Ця рослина відома своїми антибактеріальними властивостями. Воно допомагає відлякати комарів, захистити шкіру від інфекцій та відмінно підходить при подразненнях.
  • Лимонник. Дізнаємося з першого вдиху цей свіжий цитрусовий аромат, який так не подобається комахам. У всьому виною — ефірна олія цітронели у складі, потужний природний репелент. Лимонник також допомагає підвищити настрій та покращити концентрацію.
  • Герань. Її солодкий квітковий аромат нагадує троянду, але для комарів це не так приємно, як для нас з тобою. Бонус – релакс-ароматерапія.
  • Гвоздика. Ефірна олія гвоздики відрізняється вираженим пряним ароматом, який відлякує комах. А ще ця ефірна олія знімає головний біль.
  • Евкаліпт. Ця чудова деревна свіжість вмить відлякує комарів. Ну і так, у спеку ним так приємно освіжитись!

Ці рослини можна використовувати як окремо, так і в поєднанні одна з одною для максимального ефекту – і ти можеш поекспериментувати сама, створюючи унікальні мікси.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...

Гороскоп на 21 червня 2024 року для всіх знаків зодіаку: приділіть час відпочинку

21 червня астрологи радять приділити час улюбленій справі або відпочинку. Забудьте про щоденні турботи та зосередьтеся на собі. Подробиці Овни:...