Як використовувати бананову шкірку при вирощуванні троянд

0
Як використовувати бананову шкірку при вирощуванні троянд
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Збагачення ґрунту під кущами троянд органікою – перевірений спосіб підвищення їхньої декоративності. Досвідчені садівники використовують не тільки мінеральні добрива (спеціалізовані, моно- та багатокомпонентні, водорозчинні), а й різні види органічних відходів, у тому числі кухонних, які накопичуються протягом усього року.

Подробиці

Банани входять до раціону багатьох з нас. А ось шкірку від плодів ми, як правило, викидаємо. І добре, якщо в компостну купу, а не в смітник. А в них містяться численні макро- та мікроелементи, які сприяють покращенню мінерального живлення зелених насаджень.

Якщо на ділянці ростуть троянди, то спробуйте їх удобрювати за допомогою бананових очищень. А заразом і зменшіть обсяг сміття, утилізуючи його з користю для навколишнього середовища.

Як правильно приготувати живильні підживлення з бананів для багаторічних насаджень

Наріжте шкірку від шести плодів на невеликі фракції, помістіть їх у літрову банку, залийте водою, накрийте кришкою капроновою і поставте в тепле і темне місце на 4 дні.

Акуратно процідіть настій і влийте його у відро з відстояною або підігрітою на сонці водою (0,6-0,7 л маткового концентрату на 10-12 л води).

Пролийте робочим розчином троянди із розрахунку 5 л на кожен кущ. Не варто дивуватися неприємному запаху підживлення. Це наслідок процесів розкладання органіки.

Вносити добриво потрібно по вологій землі, тобто після планового поливу або дощу та подальшого розпушування ґрунту.

Що ж робити з сировиною, що залишилася після напстоювання

Викопайте навколо куща неглибоку канавку по зовнішньому діаметру ствольного кола. А потім рівномірно розподіліть шматочки шкірки, що напіврозклалася, по дну борозенки і прикопайте землею.

Вже за кілька днів органіку почнуть активно переробляти ґрунтові мікроорганізми та дощові черви, перетворюючи матеріал на повноцінні елементи живлення для коріння саджанців. Для зберігання вологи в грунті можна додатково замульчувати поверхню під кущами соломою, сіном або компостом.

Добрива з бананової шкірки можна використовувати протягом усього періоду вегетації троянд. Інтервал між підживленням становить 2-3 тижні.

Якщо у вас недостатньо сировини, то вносите живильний розчин та шматочки бананів у ґрунт поперемінно під кожну рослину.

А дбайливим господарям ми рекомендуємо заготовляти бананову шкірку протягом зими, висушуючи очищення на батареї та зберігаючи матеріал у паперових пакетах.

Їх також можна використовувати у приготуванні підживлення. На кожен літр маткового розчину вам знадобиться жменя розламаних у руках сухих очищень.

Крім троянд настоєм бананової шкірки можна підгодувати будь-які декоративні культури на вашій ділянці, а також кімнатні квіти, розсаду, овочі (огірки, томати, часник, листову зелень) та садову суницю.

За відгуками фахівців, застосування бананових шкірок протягом весни та літа сприяє тривалому та пишному цвітінню рожевих кущів кілька разів за сезон!
Краси вам у саду та на прибудинковій території!

попередня статтяЯк приготувати “соковиту” та хрумку квашену капусту
наступна статтяЯк зберігати квасолю роками
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я