Як зберегти полуницю свіжою довгий час

0
Як зберегти полуницю свіжою довгий час
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тільки що зібрана з грядки полуниця, якщо правильно її зберігати, протримається в холодильнику тиждень. Але ніхто не знає, скільки вас чекали ягоди на прилавку. Нижче кілька лайфхаків, які допоможуть зберегти ласощі.

1. Вибирайте свіжі ягоди

Зберігання продуктів починається із покупки. Коли ви вибираєте полуницю, уважно огляньте її саму та ємність, в якій вона продається. Якщо ягоди потемніли, стали м’якими, а на стінках коробки залишилися шматочки м’якоті, то полуниця вже почала псуватися. Навіть кілька ягід із пліснявою – ознака несвіжого продукту.

Коли ви збираєте полуницю зі своїх грядок, знімайте повністю почервонілі, але ще тверді ягоди, не чекаючи, поки вони розм’якнуть.

2. Перебирайте полуницю відразу після покупки

Навіть якщо дуже хочеться поставити коробку в холодильник і діставати її, щоб залити ягоди вершками, потрібно зробити зусилля і перебрати полуницю після покупки. У найчистішій і найсвіжішій партії може бути пара запліснявілих. Їх потрібно позбутися, інакше ця ложка дьогтю зіпсує всю бочку меду.

Те саме відноситься і до продуктів, що зберігаються поруч: цвіль швидко псує полуницю, так що в холодильнику тримайте тільки свіжі фрукти.

3. Вибирайте правильну тару для зберігання

У хорошій упаковці полуниця довше залишиться свіжою, а гарна упаковка для ягід — коробки з міцного картону або дерева з отворами для вентиляції. Може підійти і пластик, але в ньому теж мають бути дірочки. Чим тонший шар ягід, тим довше вони пролежать у холодильнику. Перекладайте шари полуниці паперовими рушниками, щоб вони вбирали зайву вологу.

4. Не мийте всі ягоди відразу

Полуницю потрібно мити лише перед тим, як збираєтеся її з’їсти. Якщо залишити ягоди вологими, то вони зіпсуються швидше. Коли потрібно зберігати саме чисті ягоди, після миття викладіть їх на паперовий рушник і просушіть.

5. Використовуйте оцет

Суміш води та оцту допомагає видалити бактерії з поверхні полуниці краще ніж просто вода. Але цей спосіб потрібно застосовувати тільки в тому випадку, якщо в одній партії було багато зіпсованих ягід: тоді користь від обробки більша, ніж шкода від надлишку вологи.

Зробіть розчин, змішавши оцет з водою у пропорції 1:3, промийте, акуратно протираючи кожну. У будь-якому випадку не забудьте просушити полуницю на паперовому рушнику.

6. Зберігайте ягоди у спеціальному відділенні холодильника

В останні кілька років майже всі холодильники випускаються зі спеціальними відділеннями, температура яких не перевищує 2 ºС. Саме туди треба покласти полуницю.

7. Заморожуйте полуницю

Багато хто незадоволений цим способом, тому що після розморожування полуниця розповзається і перетворюється на кашу. Щоб цього не сталося, використовуйте для морозилки тільки міцні ягоди і лише після того, як ягоди повністю просохнуть   .

Якщо заморожуєте полуницю повністю, підійдіть до процесу творчо. Наприклад, вмочіть полуницю в розтоплений шоколад або йогурт перед відправкою в морозильну камеру.

Дотримуйтесь певних правил: щоб ягоди зберегли гарну форму, спочатку викладайте їх по одній (наприклад, на обробних дошках, на харчовій плівці або розрізаниих пакетах), а потім пересипайте в пакети або коробки. У тарі має залишатися місце, щоб полуниця не перетворилася на крижану грудку.

8. Заморожуйте полуничне пюре

Якщо ягоди не витримають випробування морозом, а з’їсти їх прямо зараз не вийде, не чиніть опір обставинам. Зробіть пюре за допомогою блендера і вже його відправте в морозилку. Потім ви зможете додавати подрібнені ягоди в коктейлі або смузі.

9. Розморожуйте правильно

Не ставте ягоди в мікрохвильову піч або під струмінь води, так вони гарантовано розм’якнуть. Дайте їм розтанути в холодильнику і їжте, поки в них присутні кристалики льоду. Повністю розморожена полуниця все одно втрачає форму.

11. Залийте ягоди пектиновим сиропом

Це не найпоширеніший спосіб, тому що пектиновий порошок рідко стоїть на полицях звичайних магазинів. Але купити його можна. Пектин – природний стабілізатор, найчастіше його отримують із яблук. У стерильні банки складіть чисті ягоди і залийте їх прокип’яченим і остиглим пектиновим сиропом (пропорції приготування змінюються в залежності від виробника, так що слідуйте інструкціям на упаковці). Полуниця не стане надто нудотною і збереже природний смак, але недовго – така консервація не надто надійна. У пектині ягоди теж можна заморожувати для більшої безпеки.

попередня стаття5 помилок, через які сирники стають не такими смачними
наступна статтяЯк зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я