Які проблеми можна визначити по листкам помідорів

0
Які проблеми можна визначити по листкам помідорів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Секрет отримання унікального врожаю будь-якої городньої та садової культури полягає у збалансованому внесенні підживлення. Дисбаланс будь-якого елемента може внести коригування, які призведуть до слабкішого врожаю чи зроблять рослини вразливими перед хворобами і шкідниками.

Досвідчені дачники пояснили, як визначити дефіцит азоту, фосфору та калію у помідорів. Для цього потрібно лише звернути увагу на листя кущиків.

Азот

Старе листя швидко жовтіє і опадає. Ситуацію можна виправити за допомогою підживлення: у 10 л води розмішують 15 мл сечовини та обприскують.

Фосфор

Листя має фіолетовий відтінок і згортається всередину. Допомогти рослинам можна кореневим підживленням. Склянку суперфосфату заливають літром окропу і настоюють протягом 10 годин. Далі розбавляють 10 л води та вносять по 500 мл на кожен кущ.

Калій

Молоденьке листя згортається в трубочку, а старе жовтіє, його край висихає. Виправити ситуацію можна за допомогою кореневого підживлення калійною селітрою: 15 мл засобу на 10 л води. На кожен кущ виділяють по 500 мл розчину.

попередня статтяЯк приготувати хрусткі малосольні огірки за одну ніч
наступна статтяЯк приготувати квасолю без замочування
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я